Geldtip: Wat zijn de beste bijbanen?

 

Typische vakantiebaan: werken in een strandtent, op het platteland of in een pretpark

Werken in een strandtent
Werken in een strandtent is wel even doorzetten want de terrassen zitten met mooi weer bomvol. Maar de gasten zijn ontspannen en genieten van de zon en de zee. Genoeg kans om een mooi bedrag aan fooi mee naar huis te nemen. Ook niet onbelangrijk: je krijgt een behoorlijk bruin kleurtje; iedereen zal denken dat jij wekenlang op vakantie bent geweest.

Werken op het platteland en in de kas
Woon je niet in de buurt van het strand? Zoek een baan op het platteland. Hele dagen buiten in de natuur genieten van het zonnetje en ondertussen paprika’s plukken, bloemen snijden of bollen pellen. Bedenk eens goed wat er in jouw buurt allemaal mogelijk is. De werktijden zijn vaak zo dat je in de middag nog met je vrienden naar het zwembad kan. Ideaal dus!

Werken in een pretpark of en vakantiepark
In de zomer periode zijn de pretparken en vakantieparken heel populair. In een pretpark zijn verschillende klusjes te doen. In de horeca, kaartverkoop bij de kassa, schoonmaken of in een animatieteam.
Flexibele werktijden: promotiewerk

Promotiewerk is flexibel en makkelijk werk. Meestal deel je gratis producten uit op straat. Nederlanders zijn gek op gratis producten dus dat is een fluitje van een cent. Je werkt op oproepbasis, dat wil zeggen dat je gebeld wordt of een mail krijgt aan het begin van de week of maand met daarin de beschikbare opdrachten. Je kan je dan inschrijven voor een project. Let op: hier is dus geen zekerheid dat er ook werk is.

Bijbanen die je het hele jaar door kunt doen

Populaire bijbanen voor jongens zijn werken in de supermarkt, horeca, een winkel of de post of krant bezorgen. Of werken bij een callcenter: dat kan in de telefonische verkoop, maar ook op de klantenservice. Je hoeft niet alles uit je hoofd te weten: je krijgt waarschijnlijk een mooi draaiboek met alle antwoorden op alle vragen.

Je bent niet de enige die op zoek is naar een bijbaan voor de vakantie. Als je vroeg begint met zoeken heb je meer kans. Bekijk wat je minimaal moet verdienen per uur, op basis van je leeftijd en het aantal uren dat je per week werkt.

De Geldcoach is een initiatief van Stichting weet Wat je besteedt. Heb je zelf een vraag aan de Geldcoach stuur dan een mail naar geldcoach@edgie.nlof kijk op www.edgie.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.