Gelaagd debuut: Waar dan ook van Denise Drost-Ridder

Sinds 17 juni 2016 is debuutroman Waar dan ook verkrijgbaar in zowel e-book als Paperback formaat. Waar dan ook is het eerste boek geschreven in het Nederlands die het thema van de ‘Third Culture Kid’ beschrijft. De kersverse auteur Denise Drost-Ridder brengt hiermee een ode aan iedereen die zichzelf als een moderne nomade ziet. Grace, de mysterieuze hoofdpersoon neemt je mee op reis naar Azië en sleept je mee in een belevingswereld van een eigenzinnige jonge volwassen vrouw. Is ze op zoek, of is ze misschien op de vlucht? En naar wie, of voor wie dan? De auteur vervlecht in het soms romantische, soms verdrietige en soms spannende verhaal het thema van de ‘Third Culture Kid’.
waar dan ookThird Culture Kid is een term die steeds vaker opduikt. Hij wordt gebruikt om kinderen te beschrijven die het grootste gedeelte van hun ontwikkelingsjaren opgegroeide in een verscheidenheid van verschillende culturen, die doorgaans niet tot de eigen cultuur van hun ouders behoort. Deze kinderen ontwikkelen een unieke multiculturele identiteit. Op het moment is de meest bekende Adult Third Culture Kid, de 44ste President van de Verenigde Staten: Barak Obama.
Door verschillende factoren, bijvoorbeeld globalisatie en massamigratie, groeit het aantal Third Culture Kids exponentieel en toch blijft het fenomeen wereldwijd onderbelicht. Denise Drost-Ridder, de auteur van Waar dan ook gelooft sterk in de kracht van verhalen. Ze hoopt dat haar ogenschijnlijk makkelijk weglezende verhaal, waar de diepere laag meesterlijk in verwerkt is, bij kan dragen aan de herkenning en erkenning voor Third Culture Kids van alle leeftijden.
Synopsis
Grace, zo noemt de mysterieuze jonge vrouw zich vanaf het moment dat ze het vliegtuig instapt. Wat is de donkere schaduw die haar blijft achtervolgen? Ze laat haar hoofd kaalscheren en zet ze haar mobieltje uit. Is ze nu eindelijk vrij? Ze treft een aantrekkelijke man in Bangkok en ze raakt met hem in gesprek. Impulsief besluit ze met hem verder te reizen, waardoor ze volledig wordt meegezogen in zijn obsessie. Een driehoeksverhouding. Een ongeluk. Veel pijn.
Verkoopinformatie
Het boek wordt gepubliceerd via Brave New Books en is nu te koop in de webwinkels en te bestellen door iedere boekhandel.
Waar dan ook | Auteur: Denise Drost-Ridder | Uitgever: Brave New Books | Paperback, 172 pagina’s |
ISBN: 9789402149012 | Prijs: € 19,99
Waar dan ook | Auteur: Denise Drost-Ridder | Uitgever: Vior Webmedia | E-book, 102 pagina’s |
ISBN: 9789082552409 | Prijs: € 9,95
Over de auteur
Denise Drost (1982) is een Nederlandse Adult Third Culture Kid, geboren in Manila en opgegroeid in vijf landen verspreid over drie continenten. Ze combineerde jarenlang een internationale carrière in marketing, research en business analyse met haar werkzaamheden als freelance journaliste. Momenteel woont zij in het Noord-Hollandse plaatsje Kudelstaart met haar man en hun Thaise adoptiezoon. Waar dan ook is haar debuut.