Geen discussie over Zwarte Piet. Aan tafel op 8 november!

12e Dag van de Dialoog

Op vrijdag 8 november vindt in Amsterdam weer de Dag van de Dialoog plaats. Aan zo’n 200 tafels overal in de stad ontmoeten Amsterdammers elkaar voor een goed gesprek. Het thema van dit jaar: “Hier ben ik op mijn plek”. Luisteren, daar gaat het om. Geen wij-zij verhaal, maar je in de ander inleven. Dialoog voeren we in Nederland.

Van 4 tot 11 november is de Week van de Dialoog, door heel Nederland. Bijna 100 steden en dorpen doen mee, elk met een zelfgekozen thema. In Amsterdam is het alweer de 12e Dag van de Dialoog. Hier wordt het thema uitgekozen in samenspraak met zo’n 50 sociale partners. Donderdag 7 november opent stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud de dialoog, samen met andere bekende Amsterdammers. Wethouder Andrée van Es rondt de dag af.

De kernvraag

Een gesprek over op je plek zijn roept ook andere vragen op: “Wat heb je nodig om je op je plek te voelen? Hoe vind je je plek in onze snel veranderende maatschappij? En hoe zorgen we dat iedereen hier een plek kan vinden?” Over zulke vragen gaan enkele duizenden Amsterdammers met elkaar in gesprek. Met als doel: het delen van ontmoeting, inspiratie en begrip. Door naar elkaar te luisteren, elkaar beter te begrijpen en een waarderend gesprek te voeren. En dat is nu harder nodig dan ooit, want we hebben bruggen te bouwen. Daarom voeren ruim 20.000 mensen landelijk deze waarderende vorm van gesprek, de dialoog.

Door en voor Amsterdammers
Meer dan 50 maatschappelijke organisaties en honderden vrijwilligers organiseren dialoogtafels in Amsterdam. Zij begeleiden het gesprek aan de hand van een 4-stappen dialoogmethode waarin zij een korte training hebben gevolgd. Ymere, Albert Heijn, Politie Amsterdam-Amstelland, Rabobank Amsterdam, Lokale Lente en Dialoog in Actie maken dit initiatief mogelijk – binnen het stedelijk platform Amsterdam Dialoog.

Meedoen op jouw favoriete plek in Amsterdam?
Het mooie van de Dag van de Dialoog is dat iedereen kan meedoen. Het gaat tijdens het 2 uur durende gesprek puur om het ontmoeten, zonder verwachtingen. Wil je meedoen? Ga naar www.amsterdamdialoog.nl om te kijken bij welke plek jij kunt aanschuiven. Van het centrum tot aan de rand van de stad. Albert Heijn zorgt voor een lekker hapje en drankje. Aan tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.