Gay Pride gewilde feestlocatie vrijgezellenfeest

Amsterdam, 4 augustus 2017 – De Gay Pride is dit jaar een populaire feestlocatie voor vrijgezellenfeesten. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding 365, de Nederlandse marktleider op het gebied van online feestkleding. In de week van het jaarlijkse evenement met de Amsterdamse botenparade bestelt men, ten opzichte van andere zomerweken, 40% vaker kleding voor een vrijgezellenfeest.

Groot volume kostuums

‘Vrijgezellenfeesten gaan vaak gepaard met een bestelling waarbij een groot volume van hetzelfde kostuum besteld wordt’, zegt José Cabrera van Feestkleding365. In aanloop naar de Gay Pride 2017, signaleerde hij een sterke stijging in de vraag naar feestkleding.

Het team van de feestkledingspecialist besloot navraag te doen bij mensen die kostuums bestelden, waaruit blijkt dat deze vraag voor een groot deel wordt veroorzaakt door vrijgezellenfeesten.

Ook verkoopcijfers bevestigen de stijgende populariteit van het jaarlijkse gay evenement voor vrijgezellenfeesten. “Ons assortiment is niet per sé ingericht op de rasechte Gay Pride ganger. Waar de traditionele Gay Pride doelgroep echt investeert in dure en authentieke items, zijn onze klanten duidelijk op zoek naar een betaalbaar en uitdagend pakje waarmee ze een middag lol kunnen trappen. Bijzonder is wel dat dit evenement over de jaren een drukke periode voor ons is geworden, terwijl we voorheen géén stijging in verkoop zagen. Vrijgezellenfeesten blijken hier steeds vaker de oorzaak van te zijn”, aldus Cabrera.

 

Top vijf Gay-outfits onder hetero’s

De outfits die doorgaans worden uitgekozen laten vooral zien hoe de heteroman een gay-outfit voor zich ziet. Zo worden er veel roze kostuums en Village People-achtige outfits verkocht van sexy politieagenten, indianen en bouwvakkers. Ook kostuums van sprookjesfiguren met een gay twist vinden gretig aftrek, zoals een dragqueen sneeuwwitje of jaren 70 diva. Een overzicht van de populairste ‘gay-outfits’ voor de editie 2017, onder hetero’s, kan worden gevonden op https://www.feestkleding365.nl/gaypride