Gastvrouwen en gastheer van inloophuis Esperanza  ‘gediplomeerd’

Badhoevedorp,Dat het werk als gastvrouw/heer bij Esperanza, het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, een serieuze en belangrijke taak is hoeft geen betoog.

Deze gastvrouwen/gastheren bieden ondersteuning aan bezoekers die geconfronteerd zijn met kanker, aan hun naasten en hun nabestaanden.

De bezoekers van inloophuizen worden in een huiselijke omgeving welkom geheten door deze vrijwilligers die, vaak uit eigen ervaring, weten wat de impact van kanker is.

Bezoekers kunnen zonder afspraak binnenlopen voor een kopje koffie en om hun verhaal te doen, of deel te nemen aan een ontspannende of creatieve activiteit of om in contact te komen met lotgenoten. Een bezoek aan een inloophuis is gratis.

Om dit goed en professioneel te laten verlopen hebben de gastvrouwen en gastheren van inloophuis Esperanza te Badhoevedorp, de IPSO basistraining afgerond. De doelstelling van deze training is het verwerven van nog meer kennis, vaardigheden, en inzichten om de taak van gastvrouw/gastheer te kunnen uitvoeren. IPSO is de overkoepelende organisatie van inloophuizen.

De deelnemers gaven aan, na afloop van de cursus, dat zij de cursus als intensief, inspirerend en zeer nuttig hebben ervaren. Door de uitstekende leiding van Wiek Luza, ervaren therapeut en coördinator van het Inloophuis te Hoorn, voelen zij zich nog meer betrokken, en beter uitgerust voor hun taak om een luisterend oor te bieden aan de bezoekers die hun verhaal komen doen.

Vertrouwen is belangrijk voor een bezoeker/bezoekster van elk inloophuis. Het behoeft dan ook geen uitleg dat de persoonlijke, serieuze, en vaak emotionele gesprekken met de gasten in veilige handen zijn bij de gastvrouwen en gastheren en NOOIT buiten het inloophuis ter sprake komen.

Dit enthousiaste team is zeer betrokken en neemt hun taak heel serieus, en zijn nu  nog beter uitgerust om de taak van gastheer/gastvrouw uit te kunnen voeren.

Alle mensen van Badhoevedorp, Amsterdam West en omliggende dorpen, die behoefte hebben over hun situatie te praten, zijn van harte welkom in Inloophuis Esperanza, Het is laagdrempelig en de koffie staat natuurlijk klaar.

Loop gewoon eens binnen op de Sloterweg 22 in Badhoevedorp. Wilt u een afsrpaak maken dan kan dat ook natuurlijk, telefoon: 020 – 72 30 522.