Gangmakers Ontwerplab presenteert: ‘ 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West Uitgaan/uit eten
Garage Notweg, Gangmakers, Osdorp Map

1 other date:

Amsterdam Nieuw-West Uitgaan/uit eten
OBA Slotermeer Map

Osdorp in een Nieuw Licht’ & ‘Slimme Mode’

Dit jaar liepen er maar liefst twee Gangmakers programma’s tegelijkertijd, waardoor er dus ook twee eindpresentaties plaatsvinden. Op maandag 10 december om 17.00 uur presenteren de Gangmakers ‘Osdorp in een Nieuw Licht’, waarbij videokunst levensgroot wordt geprojecteerd op het gebouw van de Garage Notweg. Op woensdag 12 december om 17.00 uur presenteren vijftien kinderen de modeshow ‘Slimme Mode’ bij OBA Slotermeer, waarin zij aan de hand van nieuwe maaktechnieken hun slimme modelijn presenteren. Komt dat zien!

 

Osdorp in een Nieuw Licht 

Maandag 10 december van 17.00 – 18.00 uur

The Beach, Garage Notweg, Notweg 38

Toegang: gratis

 

Drie groepen kinderen nodigen je uit voor hun spectaculaire eindpresentatie. Onder begeleiding van ontwerper Madelinde Hageman zijn plekken, objecten en geluiden uit hun omgeving geobserveerd. Met een onderzoekende houding leren kinderen zo een eigen unieke blik te vormen op hun leefomgeving. Deze bevindingen komen onder begeleiding van het VJ duo Frouke van der Velde en Noor Stenfert Kroese tot leven in een levensgroot videokunstwerk, geprojecteerd op het gebouw van de Garage Notweg.

 

Slimme Mode

Woensdag 12 december van 17.00 – 18.00 uur

OBA Slotermeer, Slotermeerlaan 103E

Toegang: gratis

Vijftien kinderen nodigen je uit voor hun modeshow bij OBA Slotermeer. Aan de hand van thema’s die zij zelf belangrijk vinden in hun buurt ontwierpen zij samen met kunstenaar Linda Plaude een slimme modelijn. Ze maakten gebruik van verschillende maaktechnieken vanuit een combinatie van ambachten en nieuwe digitale technieken. Van een afvalverzameljurk, protestlaarzen tot een projecterend pak dat zowel de veiligheid als kunst in de openbare ruimte aanmoedigt.