Gaat jouw VvE geld en energie besparen?

Er gaat weer een gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende en –opwekkende maatregelen van start in Haarlemmermeer. Deze keer krijgen geselecteerde appartementeigenaren, die lid zijn van een Vereniging van Eigenaren (VvE) een brief vanuit de gemeente met daarin een aanbod dat voor hun appartement en VvE van toepassing is. Met de overheidssubsidie die nu voor VvE’s beschikbaar is, kunnen die maatregelen voordelig worden uitgevoerd. Appartementeigenaren die interesse hebben in deze maatregelen en geen brief hebben gekregen, kunnen zich ook inschrijven voor deze actie.

Gezamenlijke advies- en inkoopactie voor appartementen

De gemeente Haarlemmermeer streeft naar een lager energieverbruik, door onder meer woningisolatie en de plaatsing van zonnepanelen te stimuleren. NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente organiseren al acht jaar lang gezamenlijke inkoopacties voor verschillende typen woningen in Haarlemmermeer. NMCX is een onafhankelijke stichting in Haarlemmermeer die zich belangeloos inzet voor het verduurzamen van de dagelijkse woon-, werk- en leefomgeving. Dit jaar is de actie speciaal opgezet voor eigenaren van een appartement en hun VvE. Deze actie, onder de naam ‘Winst uit je woning’, wordt ondersteund vanuit de Provincie Noord-Holland.

Terugverdientijd

Tijdens deze gezamenlijke inkoopactie wordt met een zeer grote groep VvE’s tegelijk isolatieglas, vloerisolatie en zonnepanelen ingekocht. De terugverdientijd van deze maatregelen (zonder subsidie) ligt gemiddeld tussen de 4 en 10 jaar. Door alleen samen te werken met uitvoerders die voldoen aan strenge kwalificatie-eisen, worden kwaliteit, service en garantie gewaarborgd. Bij interesse schrijft u zich vóór 31 juli 2019 vrijblijvend in op www.winstuitjewoning.nl.

 

Subsidie en lening voor VvE’s

De overheid stimuleert VvE’s isolatiemaatregelen te laten aanbrengen met een subsidieregeling voor het aanbrengen van o.a. HR++ glas, bodem- en vloerisolatie. Het subsidiebedrag dekt gemiddeld 20 procent van de investering. De subsidie is beschikbaar voor VvE’s die minimaal twee isolatiemaatregelen afnemen. Speciaal voor VvE’s is ook een lening beschikbaar.

 

Bezoek de informatiebijeenkomst op 25 juni of 1 juli

Om geïnteresseerden persoonlijk over dit project te informeren, worden er twee informatieavonden georganiseerd: 25 juni en 1 juli. Allebei in het raadhuis (Raadhuisplein 1, Hoofddorp). U kunt kiezen welke datum u het beste uitkomt. U bent vanaf 19 uur welkom voor een kopje thee of koffie. De presentatie is van 19:30 tot 21:30 uur. Meld u graag hiervoor aan tijdens uw vrijblijvende inschrijving op winst uit je woning óf door het sturen van een e-mail naar info@winstuitjewoning.nl en geef daarbij aan welke datum u komt en met hoeveel personen. Heeft u geen internet? Bel dan op 023-583 6936 om uw aanmelding door te geven.