Forza! wil toegangsweg tot Halfwegse buurt opgeknapt zien

Raadslid gemeente Haarlemmermeer.

De lokale partij Forza! Haarlemmermeer heeft het college van B&W aangespoord om actie te ondernemen onder de spoorbrug in Halfweg.

Forza! raadslid Jordy Schaap heeft in schriftelijke vragen aangekaart dat de voormalige gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude de inwoners zou hebben toegezegd de situatie rondom de toegangsweg tot de wijk aan de overkant van N200 aan te pakken en vraagt wanneer de weg nu wordt verbeterd.

Het gaat om de toegangsweg onder de spoorbrug richting de Teding van Berkhoutweg. Op dit moment is de toegangsweg tot die wijk in slechte staat.

Raadslid Schaap wijst er ook op dat tegemoetkomende automobilisten elkaar slecht zien en dat de weg daarnaast ook te smal is om elkaar in nood te kunnen ontwijken. Iets dat de gemeente zou hebben erkend aldus omwonenden.

De weg simpel blokkeren en opknappen zit er volgens het raadslid niet in. Het is namelijk de enige toegangsweg voor automobilisten naar dit gedeelte van het dorp. Jordy Schaap verzoekt het college daarom ook eerst te gaan kijken naar een oplossing in een mogelijk tijdelijke verbinding met de N200 of met plannen te komen die overlast tijdens wegwerkzaamheden tot een minimum beperkt.

Bron: Website gemeente Haarlemmermeer