Forza! wil harde aanpak van huisdierendumpers

Raadslid gemeente Haarlemmermeer.

Badhoevedorp – De lokale partij Forza! heeft het college van Haarlemmermeer vragen gesteld over huisdieren die door hun eigenaren worden achtergelaten. De partij wil een harde aanpak van deze dierendumpers.

 

De afgelopen weken zijn er diverse berichten naar buiten gekomen in de landelijke media over gedumpte huisdieren, tot grote afschuw van Forza! raadslid Jordy Schaap. Hij wil nu weten hoeveel huisdieren er dit jaar en vorig jaar in Haarlemmermeer zijn achtergelaten en in hoeveel gevallen de dierenbaasjes zijn gevonden en gestraft. Ook vraagt Forza! zich af of het college zelf vindt of het opsporen van de eigenaren van achtergelaten huisdieren hoog genoeg op de prioriteitenlijst staat.

Raadslid Schaap vraagt het college om te kijken naar de mogelijkheden om de eigenaren van deze dieren, los van de reguliere straf, ook gemeentelijke sancties op te leggen.

Schaap: ”Het gebeurt nog altijd dat huisdieren worden gedumpt en achtergelaten door eigenaren die te belazerd zijn om voor ze te zorgen of ze naar het asiel te brengen. In het Verenigd Koninkrijk is het gangbaar om een levenslang zelfstandig houdverbod af te geven voor mensen die denken dat het oké is om op een dergelijke schofterige en harteloze wijze met dieren om te gaan. Ik zou graag zien dat, dat ook hier bij ons in de gemeente mogelijk gaat worden”.