Food, muziek, kunst, cultuur en creativiteit op festival de Smaakboulevard! ๐Ÿ—“ ๐Ÿ—บ

Events Meest recent Uitgaan/uit eten
Sloterplas to de Meervaart Map

Zondag 30 juni 2019

Zondag 30 juni verandert van 13:00 tot 21:00 uur de mooiste oever van de Sloterplas recht tegenover Theater de Meervaart weer in hรฉt culinaire feest van Nieuw-West, waar genieten, ontmoeten en beleven van de Amsterdamse diversiteit centraal staat. Onze line up, culinair en cultureel, is weer vernieuwd en verrijkt, met dit jaar allerlei wereldse gerechten, een lokale creatieve markt, een speciale Cultuurtent, een uitgebreid muzikaal programma รฉn leuke sportieve en creatieve kinderactiviteiten. De Smaakboulevard zet in op lokale ondernemers, aandacht voor lokale smaken en lokale producten. En dat is interessant in een stadsdeel met meer dan 187 nationaliteiten en bijbehorende keukens. Toegang is zoals altijd gratis!

Streetfood
Net als afgelopen jaren staat de Smaakboulevard voor de culinaire diversiteit van Nederland en Amsterdam Nieuw-West in het bijzonder. Van heerlijke veganistische groente gerechten tot geurige (halal) kip voor de vleesliefhebbers, van hapjes uit verre uithoeken van de wereld tot lokale verrassingen. De Smaakboulevard ondersteunt de lokale economie en biedt lokale smaakmakers graag het podium om zich aan een breed publiek te presenteren met al hun specialiteiten.

Muziekprogramma
Zoals gebruikelijk bieden we weer een mooi muzikaal programma aan. Een tipje van de sluier: Anas Soudfa brengt de Noord-Afrikaanse raรฏ naar de Sloterplas en Banana Savannah komt met fresh funk, good vibes en positieve energie. Ook jazz en gospel zal niet ontbreken. Er mag gedanst worden!

Cultuurtent en kinderactiviteiten
Deze Smaakboulevard is er extra aandacht voor cultuur, waarbij de nadruk ligt op actief zelf meedoen. Uiteraard mag er ook gewoon geluisterd of gekeken worden. Gedurende de middag zijn in de speciale Cultuurtent kleine workshops in het maken van gedichten en het maken van verhalen. Daarnaast zijn er verrassende straattheater acts en kunnen mensen een mooie wens doen. Net als voorgaande jaren hebben we ook voor de kinderen een creatief en sportief programma.

Lokale creatieve markt (13:00-18:00 uur)
Na het succes van de creatieve markt in 2018 doen we dit jaar wederom een beroep op alle creatievelingen in Amsterdam Nieuw-West. Iedereen die zelf sieraden, zeepjes, honing, jam, meubels, lampen, t-shirts, kaas, tafelkleden, cake maakt of kan schminken, masseren, henna zetten, kan al vanaf 15 euro een halve kraam huren! Deze smaakmakers bieden we graag het podium met hun creaties.

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en namen!

facebook.com/smaakboulevardsloterpark / www.smaakboulevard.nl