Fleurige felicitaties voor 100-jarige mevrouw Kroes

Burgemeester Onno Hoes op bezoek in de Meerwende

Badhoevedorp. Op 5 november 1918 vierde de familie Hoogeboom in Eemnes een geboorte: er kwam een dochter ter wereld, Cornelia Dorothea. Ongetwijfeld ging toen niemand ervan uit dat deze dochter op 5 november 2018 bezoek zou krijgen van de burgemeester van Haarlemmermeer, die haar in Badhoevedorp kwam feliciteren met haar 100ste verjaardag! Onno Hoes kwam hiervoor naar Woonzorgcentrum Meerwende, waar hij haar namens de gemeente feestelijk in de bloemetjes zette.


5 november 2018: burgemeester Onno Hoes feliciteert mevrouw Kroes-Hoogeboom in de Meerwende met haar 100ste verjaardag (foto: Peter Vreeswijk)

Cornelia Dorothea Hoogeboom, door haar huwelijk mevrouw Kroes-Hoogeboom, komt uit een groot rooms-katholiek gezin. Er waren negen kinderen. Ze heeft in haar lange leven altijd hard gewerkt. Anno nu is mevrouw Kroes nog prima bij de tijd. Ze houdt ervan met de mensen uit haar omgeving allerlei gesprekken te voeren! Zij vond en vindt veel kracht in het rooms-katholieke geloof en is bijzonder gesteld op pastoor van Ogtrop van de Lucaskerk in Amsterdam-Osdorp. Deze pastoor is een zoon van Piet van Ogtrop, die begin jaren vijftig van de vorige eeuw burgemeester van Blaricum was.  Zelf kreeg zij een gezin met ook negen kinderen. En inmiddels heeft ze meer dan 20 kleinkinderen. Mevrouw Kroes is al 22 jaar weduwe, ze verloor haar echtgenoot kort na hun 50-jarig huwelijksjubileum.

Alle kinderen en kleinkinderen zijn bijzonder trots op haar. Ze vinden haar een hele lieve, positieve vrouw, die ze nooit horen klagen. Ook niet, toen ze ongeveer vier jaar geleden ernstig ziek werd en na een operatie toch weer opknapte. Haar zoon Paul heeft een bijzonder boek geschreven, een familiedocument, waarin vooral de grote liefde van zijn moeder voor al haar kinderen naar voren komt.

Van harte gefeliciteerd, mevrouw Kroes, met deze bijzondere verjaardag, ook namens Westerpost.