Filmtheater Amsterdam Nieuw-West start met kaartverkoop

Het nieuwste filmtheater van Amsterdam, Oxville Cinema, maakte eerder vandaag haar programmering bekend. De verkoop is gestart voor alle films tot en met december. Kaarten zijn beschikbaar via oxville.nl en meervaart.nl. 

Oxville Cinema is gevestigd onder de vleugels van Theater de Meervaart en biedt een programmering die uiteenloopt van blockbusters tot arthouse cinema voor jong en oud. Oxville Cinema opent donderdag 4 oktober haar deuren met de Nederlandse première van de bekroonde documentaire NOTHINGWOOD.

Om naar uit te kijken

NOTHINGWOOD vertelt het verhaal van Salim Shaheen, een man die al meer dan 30 jaar onophoudelijk films maakt in een door oorlog verscheurd Afghanistan. De film is door Stichting Oxville opgepikt op het Filmfestival van Cannes en is buiten deze exclusieve voorstelling om niet te zien in de Nederlandse bioscopen.

 

In oktober staat de uiterst succesvolle familiefilm DE WILDE STAD op de planning. Voorafgaand aan de voorstelling zal een ecoloog aanwezig zijn om meer te vertellen over de natuur rondom en in de Sloterplas. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers uit de buurt!

Maar ook de films met een zwaarder onderwerp worden niet gemeden. Zo wordt de bejubelde documentaire I AM NOT YOUR NEGRO van Raoul Peck vertoond.

Een aantal hoogtepunten uit de programmering van november en december zijn ESCOBAR met Javier Bardem in de rol van drugsbaron Pablo Escobar, HEREDITARY (dé horrorfilm van 2018) én op woensdagmiddag 5 december RAMON EN HET PAARD VAN SINTERKLAAS.

Cinekid Oxville

De kindermatinees worden in samenwerking met Cinekid geprogrammeerd onder de naam “Cinekid Oxville, waar het allemaal begon”. Op zaterdagochtend 6 oktober trapt de animatiefilm MOLLY MONSTER (4+) de reeks af. Voor Cinekid betekent dit een terugkeer naar hun thuishaven aangezien zij ooit in Theater de Meervaart zijn ontstaan.

Hoogste tijd

‘Met de komst van Oxville cinema gaat een langgekoesterde wens van De Meervaart en mij persoonlijk in vervulling’, aldus theaterdirecteur Andreas Fleischmann. ‘Nieuw West krijgt eindelijk haar eigen en op maat geprogrammeerde filmtheater. Ik zie uit naar de samenwerking met Oxville en naar een prachtig eerste filmseizoen in De Meervaart.’