Fietsexcursie Tuinen van West

22 april | Met landschapsarchitect Pieter Boekschooten

Fiets 22 april mee door Tuinen van West en ontdek de groene geheimen van de stad. Deze middag rijden we langs oude en nieuwe (semi-)agrarische bedrijven in de polders en de tuinen van Nieuw-West. We beginnen bij de Fruittuin van West, een biologische fruitkwekerij met winkel, café en terras, waar bezoekers ook zelf hun fruit kunnen plukken en eieren rapen. De eigenaar verzorgt een korte rondtour door de boomgaard.

Sinds de Middeleeuwen

siteEesterenmuseumDaarna bezoeken we onder meer de Stadstuin – waar getuinierd wordt met hulp van de Tuinbutler – en fietsen we langs het Fluisterbos en het Nieuw-Bijenpark. Bij Brouwerij De 7 Deugden legt de brouwer uit wat er komt kijken bij het maken van hun speciale bieren. Onderweg kom je meer te weten over hoe er al sinds de Middeleeuwen wordt gewerkt in dit gebied. In de Lutkemeerpolder gaan we het contrast zien tussen oude en nieuwe ontwikkelingen. We sluiten de middag af met een lekker drankje op een bijzondere locatie, de ecologische boerderij de Boterbloem.

Met landschapsarchitect Pieter Boekschooten

Kortom, er is veel te leren, te zien, te ruiken en ook te proeven deze middag! Landschapsarchitect Pieter Boekschooten is onze gids. Hij werkte zelf jarenlang aan Tuinen van West en legt tijdens de excursie uit hoe het gebied is ontstaan en wat het tot zo’n bijzonder deel van Amsterdam maakt.

Meefietsen en kaartje bestellen

Voor meer informatie en een kaartje voor deze mooie fietstocht ga je naar www.vaneesterenmuseum.nl

Datum: vrijdag 22 april

Tijd: 13.00-17.00

Startlocatie: Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48 Amsterdam

Kosten: € 7,50

Korting: € 2,00 met CJP/Stadspas/65+/Vriend