Fiets mee voor de Molen van Sloten

Op 2 juni geeft Rob Smits, eigenaar van Smits Tweewielers en E-bike Masters uit Badhoevedorp, het startsein voor de Molentoer Amsterdam, een fietstocht langs 10 molens in Amsterdam. In een tijd waarin vakanties naar het buitenland niet mogelijk zijn is dit een unieke kans voor Nederlanders en Amsterdammers om sportief kennis te maken met een stukje cultureel erfgoed.

Het initiatief voor deze fietstoer is genomen door de Molen van Sloten en wordt gesteund door het Molenfonds . De organisatie van de toer is in handen van professionals.  Als buurtgenoot van de molen promoot sportpresentator Jack van Gelder deze toer via een filmpje op www.molenvansloten.nl/molentoer

De molentoer kan op elk gewenst moment tussen 1 juni en 31 oktober gereden worden, ook in deeletappes voor degenen die het rustiger aan willen doen. Wie aantoont de complete rit langs de 10 molens te hebben voltooid ontvangt een certificaat. Inschrijven via: www.molentoer.nl Deelname kost € 12,- waarvan € 10,- bestemd is voor de molen. Indien je één van de andere deelnemende molens wil steunen, kan dat via een extra donatieknop. Wie in een speciale outfit wil fietsen kan een speciaal molen T-shirt bestellen voor € 22,50,-,via: www.molenvansloten.nl/molentoer

De Molen van Sloten heeft het moeilijk sinds de uitbraak van het coronavirus. De molen was gesloten en de inkomsten van bezoekers en zaalverhuur zijn weggevallen.  Ook nu de molen sinds 1 juni beperkt weer open is zullen de bezoekersaantallen laag zijn en kunnen geen evenementen worden georganiseerd. Daarom organiseert de molen acties om geld in te zamelen om het hoofd boven water te houden.

De Molen van Sloten is een werkende poldermolen in Sloten, aan de rand van Amsterdam-West. De molen ontvangt geen subsidies en wordt draaiende gehouden door twee vaste medewerkers en ruim 80 enthousiaste vrijwilligers die zorgen voor het onderhoud en de ontvangst en begeleiding van bezoekers.