Festival Voor Eenzaamheid van Iedereen

2, 3 en 4 november 2017, dagelijks van 15:00 – 20:00 uur

Buurtwerkplaats Noorderhof aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West.

Moet eenzaamheid worden opgelost?

Moet het de wereld uit, en liefst zo snel mogelijk? 

Nee.

Eenzaamheid moet worden bevrijd van zijn zwaarte en schaamte.

Dat gebeurt tijdens het Festival Voor Eenzaamheid van Iedereen.

Voor Eenzaamheid, een platform van kunstenaars, zoekt naar een andere relatie met eenzaamheid: genuanceerder, rijker, met nieuwe betekenissen.

Kunst helpt mensen om gevoelens van eenzaamheid bij zichzelf te onderzoeken en met anderen te delen. Door persoonlijke ervaringen ontstaat een nieuwe werkelijkheid waarin eenzaamheid er gewoon mag zijn.

In de maanden voorafgaand aan het festival hebben deelnemers van buurtorganisaties Vrouw & Vaart, Daadkr8, Buurtwerkplaats Noorderhof, van De Regenboog Groep en leerlingen van het Calvijn College gewerkt aan projecten die de onzichtbare grenzen rond eenzaamheid doorbreken en het een plaats te geven in het dagelijks leven. Samen met de kunstenaars van Voor Eenzaamheid zijn zij de makers van het festival.

Tijdens het festival komt al het voorwerk samen in een programma dat een breed perspectief biedt op eenzaamheid. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen aan de workshops, gesprekken en maaltijden.

Ontmoet de leerlingen van het Calvijn College met hun bedrukte sjaals: Draagbare Eenzaamheid. Vind een antwoord op de vraag: Waar huist eenzaamheid? Ervaar de Afstandsknuffel in de blauwe container. Luister naar ‘Vrouwen vertellen verhalen’, teken je eigen route naar eenzaamheid, smeed een handvat voor eenzaamheid in de smederij, ontdek het bestaansrecht van eenzame voorwerpen, deel ervaringen tijdens de troostmaaltijd. Sluit je aan bij de workshop ‘Je gaat alleen’ over de omgang met dood en vergankelijkheid als existentieel onderdeel van ieders leven.

En elke dag een paradox-discussie: moet kunst verbinden of ontwrichten, thuisgevoel of eenzaamheid, geluk en/of eenzaamheid.

Praktisch:

Kijk voor het actuele programma op www.vooreenzaamheid.nl of op de openbare facebook-pagina www.facebook.nl/vooreenzaamheid

 

Het Festival Voor Eenzaamheid van Iedereen is van donderdag 2 november t/m zaterdag 4 november 2017, elke dag tussen 15:00 en 20:00 uur op Buurtwerkplaats Noorderhof aan de Sloterplas. Adres: President Allendelaan 3, 1064 GW, Amsterdam Nieuw-West.

Het festival is gratis. Wel graag aanmelden via info@vooreenzaamheid.nl