Festival Lentekriebels in Tuinen van West

Met de kano peddelen langs 4,5 kilometer vaarroute in Tuinen van West. Binnenkort is dat mogelijk, dankzij een nieuwe vaarroute die op 20 april feestelijk wordt geopend tijdens het Festival Lentekriebels. Tegelijkertijd wordt ook de nieuwe bewegwijzering onthuld, zodat bezoekers beter hun weg kunnen vinden in het natuurgebied.

De vaarroute voert langs de Fruittuin en het Fluiterbos. Een kortere route biedt een rondje volkstuinparken. Binnenkort komen er ook speciale kano-overstappunten zodat er een verbinding is met de Sloterplas.

De opening van de vaarroute past in de ontwikkeling van het gebied Tuinen van West tot recreatiegebied. Er is al een evenemententerrein, een natuurijsbaan, een fluisterbos en talloze fiets- en wandelpaden. Na de zomer komen er lodges, zodat ook kan worden overnacht in het gebied. Er zijn steeds meer ondernemers actief in het gebied, zoals de stadslandbouwondernemers Fruittuin van West en MijnStadstuin. Lid van het Dagelijks Bestuur van Nieuw-West, Ronald Mauer, is positief over de ontwikkelingen in het gebied: “Er is steeds meer te doen voor inwoners van Nieuw-West.” Hij hoopt dat door de nieuwe bewegwijzering de inwoners van Nieuw-West de weg naar alle activiteiten in het natuurgebied beter weten te vinden.

De projecten in Tuinen van West zijn mogelijk dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland.

Het festival Lentekriebels wordt gehouden op woensdagmiddag 20 april van 14 tot 17 uur op de polderheuvel aan de Tom Schreursweg, bij de natuurspeeltuin. Lid van het Dagelijks Bestuur van Nieuw-West Ronald Mauer zal een van de nieuwe bewegwijzeringsborden onthullen. Daarnaast zijn veel ondernemers uit het gebied aanwezig met kraampjes, is er een Jamie Oliver Foodtruck en kunnen de kinderen  zich vermaken met een zwenkmolen en een springkussen. Na de onthulling van het bord is er de mogelijkheid een kanotocht te maken langs de nieuwe vaarroute.