Festival Contact presenteert Zandgasten-Zmagria en Five Questions you always wanted to ask a terrorist

Van 7 tot en met 9 januari 2016 vindt in Theater de Meervaart in Amsterdam Festival Contact plaats, een nieuw festival dat zich richt op culturele diversiteit. Nederland verandert! Maar verandert het Nederlands theater mee? Vanzelfsprekend! Net zoals de Nederlandse samenleving wordt het Nederlandse theater (en de film) steeds meer divers.  Festival Contact presenteert drie dagen lang bijzondere theatervoorstellingen rondom culturele diversiteit.

 

Welke voorstellingen moet je zien?

 

Zandgasten

Zandgasten

Zandgasten-Zmagria, dé nieuwe voorstelling van Bart Oomen (hij maakte eerder Kapsalon en Ik Driss), gaat op 7 januari om 20:30 uur in première in Theater de Meervaart.  Een voorstelling die gaat over de zomervakantie in Marokko, het vaderland en het moederland, patat en pizza, de eerste migrant en het miserabele leven van de Hollandsche slaaf Jan Dekker 300 jaar geleden in Marokko. In de voorstelling wordt snel geschakeld tussen humor en ernst, klucht en diepgang; een vermakelijke mix van scènes, stand up comedy, dichtkunst en muziek.

Kaartverkoop: kaartverkoop@meervaart.nl / 0900 – 410 77 77 (Elke dag van 10:00 tot 22:00 uur bereikbaar)

 

Five questions you always wanted to ask a terrorist speelt op zaterdag 9 januari om 20:00 uur in Theater de Meervaart. De voorstelling wordt gemaakt door Raphael Rodan en Soufiane Moussouli, eindregie is in handen van Marjan Barlage. Five questions you always wanted to ask a terrorist is een persoonlijke zoektocht van twee acteurs, de Israëlische Raphael Rodan en de Nederlands/Marokkaanse Soufiane Moussouli, over de vraag ‘Wat drijft een terrorist?

Op een vliegveld in Istanbul, de hoofdslagader tussen oost en west, ontmoeten twee terroristen elkaar aan een tafeltje bij de Burger King. De een (joods) komt gedesillusioneerd terug van een geslaagde missie, de ander (moslim) is enthousiast op weg om zich aan te sluiten bij een terroristische beweging om zo te vechten voor een betere wereld. Terwijl de acteurs Raffa en Souf zich voornemen om dit verhaal voor het publiek te spelen komen ze in de problemen met hun eigen persoonlijke standpunten ten opzichte van extremisme, radicalisering en de absurditeit van deze ontmoeting. Het is dan ook de vraag of ze überhaupt wel aan het spelen van het verhaal toekomen.

Kaartverkoop: kaartverkoop@meervaart.nl / 0900 – 410 77 77 (Elke dag van 10:00 tot 22:00 uur bereikbaar)

 

Voor mee informatie: www.festivalcontact.nl