Feestelijke presentatie Badhoeve trilogie 🗓 🗺

Bedrijven Haarlemmermeer Noord
Boekhandel Jaspers Map

Zaterdag 11 mei wordt het eerste deel van De Badhoeve trilogie ‘Lied van wind en water’ feestelijk gepresenteerd bij Boekhandel Jaspers. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door mevrouw Ruigrok als wethouder van Cultuur. De Badhoeve trilogie is gebaseerd op de bijzondere levens van Jacob Amersfoordt en Hermina Maria Dijk en de vroege geschiedenis van Badhoevedorp.

Advocaat Jacob Amersfoordt (1817) verliest zijn vrouw in het kraambed. Door verdriet en gemis gooit hij het roer om. Hij sluit zijn woning aan de Prinsengracht voor een reis met zijn boot. Op het rustige water maakt hij plannen om grond te kopen in de zojuist drooggelegde Haarlemmermeerpolder. Hij heeft een landgoed voor ogen met de meest moderne landbouwmechanisatie. Teruggekomen in Amsterdam ontmoet hij tijdens een concert de bekende componiste/pianiste Hermina Dijk (1821). Diep geëmotioneerd door haar spel zoekt hij haar na afloop op. Er ontstaat al snel een liefdesrelatie. Maar de geëmancipeerde Hermina voelt er weinig voor om de concertzalen los te laten. Een toekomst als boerin op De Badhoeve is een weinig aanlokkelijk uitzicht. Wanneer Jacob alleen nog aandacht lijkt te hebben voor de ontwikkeling van het landgoed vlucht Hermina naar Parijs.

Dit eerste deel van de trilogie De Badhoeve is de zevende historische roman van Marja Visscher die wordt uitgegeven bij uitgeverij Zomer & Keuning. Daarvoor had Marja Visscher een uitgeverij voor topografische boeken en was zij jarenlang journaliste bij het uitgeefconcern Wegener. Voor de historische uitgaven doet zij gedegen historische onderzoek. Iedereen is van harte welkom om zaterdag 11 mei vanaf 13.30 uur bij de presentatie van het boek aanwezig te zijn. Marja Visscher zal het boek ook signeren. Zondag 12 mei is het moederdag, dus u hoeft dit jaar niet lang na te denken over een persoonlijk cadeau!