Feestelijke opening jeu de boules banen Valutaboulevard!

Op zondagmiddag 23 juni rond 16.00 uur werden de twee boules banen aan de Valutaboulevard in de Aker geopend door Ronald Mauer van de stadsdeelraad commissie. In zijn openingswoord stond hij stil bij de geschiedenis van het spel en het feit dat dit type bewonersinitiatieven over het algemeen op een warm onthaal vanuit de gemeente kunnen rekenen. Nico de Nijs als initiatiefnemer gaf vervolgens aan dat met de realisatie van  de twee banen aan de “ Jeu de Boulevard” het gezellige spel  “Petanque”  binnen de Aker ook een mooie toekomst tegemoet gaat.

Foto: Peter Vreeswijk

Het dient een plek te worden waar iedereen, jong of oud, zeer laagdrempelig naar toekomt om een balletje te gooien, het spel kan komen bekijken of na te praten op de geplaatste bankjes. Hierdoor kunnen mensen op een ontspannen manier met elkaar in contact komen voor een praatje en simpelweg veel plezier met elkaar beleven. Nico bedankte vervolgens de bewonerscommissie en de gemeente en niet te vergeten de sponsoren voor de nieuwe graszoden (tuincentrum Osdorp) en de aanwezige hapjes en drankjes (Jumbo). Daarnaast zijn mede-initiatief nemers voor de tijd en energie die zij erin gestopt hebben om er een succes van te maken.

Vervolgens was het de beurt aan de uitgenodigde verenigingen uit de buurt (Osdorp, Lijnden, Badhoevedorp en Bovenkerk) om het publiek te vermaken met 3 tegen 3 demonstratie wedstrijden. Dit onder enthousiasme en bewondering van het toekijkende publiek. De finale ging tussen het team van Osdorp , met een tweetal Europese senioren kampioenen in de gelederen, en het team van Bovenkerk. Uiteindelijk wist het team van Osdorp beslag te leggen op de 1e prijs en winnaar te worden van de 1e Jeu de Boulevard trofee.

Ook het publiek zelf kon een balletje werpen en proberen een prijsje te verdienen door met 6 ballen zoveel mogelijk ballen in een kleine cirkel te plaatsen. Dit bleek nog geen gemakkelijke opgave, toch slaagden 6 mensen erin om 1 bal in de cirkel te werpen en wist de jeugdige Sylvain zelfs 2 ballen erin te plaatsen, hiermee illustrerend dat petanque ook prima geschikt is voor jonge mensen en de Aker al over de nodige jeu de boules talenten beschikt.

De dag werd daarna feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking en gesteld mag worden dat de Aker een prachtige plek rijker is geworden voor sport, spel en ontspanning. Iedereen kan hier vrijelijk komen om een balletje te gooien. Om potentiele spelers de mogelijkheid te bieden om gemakkelijk met andere spelers in contact te komen zal een spelers app worden gestart zodat u weet of er die avond ook andere spelers aanwezig zullen zijn. Indien u daarin geïnteresseerd bent, of voor andere vragen, dan kunt u een e-mail sturen naar jeudeboulevard@gmail.com. A bientôt op Jeu de Boulevard!