Feestelijke opening Huiskamer aan Akersingel 24

Osdorp – Na twee maanden klussen is de Huiskamer officieel geopend. Els Hazelaar, secretaresse van de bewonerscommissie, knipte vorige week het lint bij de voordeur open met de woorden: “Veel bewoners vragen om een plekje om elkaar te ontmoeten, die is er nu. Ik hoop dat veel bewoners er gebruik van gaan maken”.

De Aker is gebouwd als een woonwijk met nauwelijks plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Juist aan de Akersingel wonen veel ouderen die een gezellige ruimte in de eigen wijk missen. Nu is deze ontmoetingplek er.

En wat er gaat er nu precies gebeuren? “We zijn als Akergemeente blij dat we deze ruimte nu hebben. We willen veel, maar dat kan alleen samen met de buurt. Lunches, taalcafé, inloopmomenten, creatieve workshops, film kijken… er kan heel veel! Graag komen we in contact met mensen met ideeën, en zeker ook met mensen die plannen willen uitvoeren.” Met deze woorden moedigde Willem Griffioen, voorganger van de Akergemeente, bezoekers aan actief deel te gaan nemen.

De Huiskamer is een gezellige ruimte met een comfortabel zitje. Er zijn twee grote tafels voor elk zo’n 8 personen. Een keuken, toilet en kantoortje maken de Huiskamer compleet. Tijdens de opening zat het bomvol en ook buiten werd genoten van de hapjes en drankjes. Ideeën werden gedropt in de ideeënbox. Vertegenwoordigers van het stadsdeel, Eigenwijks en andere maatschappelijke organisaties zijn enthousiast over dit initiatief. Er is interesse bij verschillende van hen om spreekuur te gaan houden in de huiskamer.

Meer informatie over activiteiten en gebruik van de ruimte is te vinden op www.akergemeente.nl. Of bel Willem Griffioen via 0630228307.