Feestelijke Klezmer-muziek in Halfweg 🗓 🗺

Haarlemmermeer Noord Meest recent
Protestantse kerk Map

Seizoen 2019/2020 van de Zondagmiddagconcerten in Halfweg gaat een spetterende start beleven, want op 13 oktober geeft Trio C tot de Derde een verrassend concert. Zij spelen Klezmer, virtuoze Joodse feestmuziek.

Het concert in het sfeervolle Protestantse kerkje begint om 14.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro incl. drankje; kinderen t/m 12 jaar komen gratis binnen. Een (overdraagbare) seizoenkaart voor 4 concerten kost 25 euro. Kaarten zijn in de kerk te koop.

Uitdagende muziek

De drie musici Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen het Trio C tot de Derde. Hun stijl wordt omschreven als ‘geïnspireerd op klezmer, balkan- en zigeunermuziek’. Om inspiratie op te doen reizen zij regelmatig de landsgrenzen over op zoek naar nieuwe muziek. Hun streven is geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Vanuit dit streven componeren ze eigen nummers en worden bestaande melodieën uit diverse landen samengevoegd en gearrangeerd. Dat hun eigen geluid hierdoor telkens aan verandering onderhevig is en wordt verrijkt, past bij het dynamische karakter van het trio. Al improviserend spelen ze niet alleen mét elkaar, maar ook náár elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Kortom, het wordt een spannend Zondagmiddagconcert.

Bereikbaarheid kerk

Het kerkgebouw is te vinden op de hoek van de Julianastraat en de Prins Hendrikkade te Halfweg. Er is in de buurt voldoende parkeergelegenheid. De ingang van de kerk bevindt zich onder de toren. NS-station Halfweg/Zwanenburg is slechts 10 minuten lopen.