Feestelijke heropening van Cultureel centrum De Olm

Afgelopen vrijdagmiddag  werd onder grote belangstelling van  de inwoners van Zwanenburg en Halfweg het Cultureel  centrum De Olm feestelijk heropend. Mede door de komst van Stichting CEA De Hoek per 1 april en de interne bereikbaarheid van de bibliotheek  waren aanleiding tot deze feestelijke opening. Bij binnenkomst werd iedereen verrast met een glaasje “bubbels”.

Heropening de Olm

Joey mocht samen met de wethouder door een ballonnen boog stappen als openingsact voor die middag. Wethouder Marjolein Steffens  was zeer enthousiast over  deze nieuwe samenwerking  tussen zowel de Hoek als de bibliotheek die nu ook qua openingstijden is verruimd tot vreugde van vele bewoners. Minder te spreken en best teleurgesteld moest zij ook melden dat de bouw van het nieuwe dorpshuis weer vertraging heeft opgelopen door een drietal bezwaarmakers die naar de Raad van State zijn gestapt.

Zowel Wim Hut van de Stichting De Olm en de Stichting Zwanenburg-Halfweg als Eef Haverkort van de Hoek en Rik Rolleman als gebiedsmanager Haarlemmermeer Noord waren allen  goed te spreken over de positieve ontwikkelingen in de Olm en lieten dat blijken ook.

Zoals Wim Hut treffend verwoordde: “Vanaf afgelopen najaar heeft de Olm een nieuwe beheerder. Loes van Munster is met pensioen gegaan en Andre Warmerdam heeft haar rol overgenomen. Ook is er een nieuw bestuur aangetreden. Het nieuwe bestuur van de Olm is ook het bestuur dat het nieuwe dorpshuis gaat exploiteren. Wat is nu dan mooier dat vanaf 1 april de Hoek met haar activiteiten is “ingehuisd”  in de Olm. Een langere termijn doelstelling wordt hiermee eerde bereikt. Gepland staat de oprichting van een Gebruikersplatform waarin de gezamenlijke gebruikers van de Olm de gelegenheid krijgen om mee te denken over het beleid voor de komende jaren. Al deze veranderingen hebben de Olm wakker geschud en we hopen en werken er met zijn allen aan dat de Olm nu al de huiskamer van Halfweg-Zwanenburg zal zijn. We zien u dan ook graag op bezoek voor een kopje koffie, om te sporten, voor muziekles, om te tekenen, te kaarten, te zingen, om een boek te halen of voor een bespreking. Kortom: U bent ten alle tijden welkom in onze Olm”.

Daarna werd er zelfs een heus dorpslied gezongen die door alle aanwezigen uit volle borst werd meegezongen.

Overal in de Olm werden programma’s en activiteiten gepresenteerd. De biljartvereniging liet zien hoe je mooie caramboles kon maken, Gerrit Agterhof van Historisch Halfweg  liet oude foto’s zien van Zwanenburg en Halfweg, het repaircafé was aanwezig en kon je meedoen om een naam voor de nieuwe zaal in de bibliotheek te bedenken en een “biebreader” te winnen.

Op deze manier is er toch weer een stukje leefbaarheid in ons duodorp Zwanenburg-Halfweg  gewaarborgd.

Ondertussen verwende het personeel van de Olm een ieder met een hapje en een drankje en was het al met al een zeer geslaagde heropening!