Feestelijk Kerstdiner bij De Hoek

Elke eerste vrijdag van de maand vindt er bij Centrum voor Educatie en Activiteiten De Hoek een bijzonder evenement plaats: Vriend Aan Tafel, waar door een professionele kok en met behulp van een groep enthousiaste vrijwilligers een maaltijd wordt bereid voor met name senioren.

Deze maand, 12 december, was Vriend Aan Tafel i.v.m. Sinterklaas een week later en extra feestelijk; er werd voor meer dan veertig gasten een heerlijk drie gangen Kerstdiner bereid, de eetzaal is mooi versierd en de avond werd muzikaal opgeluisterd door Fred Ruijgrok, penningmeester van De Hoek en vaste zanger tijdens Vriend Aan Tafel. Deze avond werd hij vergezeld door drie collega zangers en tezamen brachten zij, behalve kerstliederen, ook een aantal klassieke meezingers ten gehore.

Voor de bezoekers is Vriend Aan Tafel een mooie gelegenheid om gezellig met dorpsgenoten aan tafel te zitten, terwijl zij tegen een bescheiden vergoeding gezamenlijk een vers bereide maaltijd nuttigen. Voor diegenen die wat verder weg wonen of slecht ter been zijn, wordt door De Hoek vervoer van en naar huis geregeld. Vriend Aan Tafel is inmiddels zo een begrip in Zwanenburg/Halfweg, dat er zelfs een kleine wachtlijst is ontstaan.

Zonder de tomeloze inzet van de kok, Rigarda Hartog, en een flinke ploeg trouwe vrijwilligers zou Vriend Aan Tafel niet kunnen bestaan. Alles wordt door hen zelf geregeld: de inkopen, de eetzaal inruimen en tafels dekken, het koken en opdienen van het diner, tot en met de afwas. Deze maand was een aantal van hen zelfs twee dagen van tevoren al begonnen met de voorbereidingen van het diner. Ook lag er voor alle gasten een klein kerstcadeau op de borden. Dit alles heeft wederom geleid tot een feestelijke avond met veel tevreden gezichten.

Om meer te bieden aan de senioren in Zwanenburg/Halfweg organiseert De Hoek in 2015 de hele maand januari een handwerkmiddag, elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt hier vrij binnenlopen en bij voldoende animo zal dit een vaste activiteit worden. Natuurlijk wel uw eigen handwerkje meenemen. Daarnaast zullen we aandacht besteden aan verschillende technieken.

Voor meer informatie en overige activiteiten van De Hoek belt u naar 020-4975793 op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, of kijk op www.dehoek.org   Uiteraard bent u ook van harte welkom om langs te komen bij Plantsoenlaan 2 in Zwanenburg.