Feest, kunst en cultuur in De Vlugt

De Vlugt presenteert aanstaande zaterdag 21 september van 15.00 tot 03.00 uur de kunst- en cultuurmanifestatie ‘Same Difference’ met kunst, muziek, theater, performance, eten, drinken en meer. Hét gratis toegankelijke eindfeest van de open broedplaatsendag is hier, met een live programma op de binnenplaats. Onder meer singer-songwriter Wolfling, rapper Smitty Smijt, dichteres Tjitske Jansen, muziekgroep Labasheeda en performer Melih Gençboyacı betreden het podium. In combinatie met diverse dj’s zorgen zij voor een grandioos eindfeest.

Vanaf 15.00 uur is er van alles te beleven in De Vlugt aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125 in Amsterdam Slotermeer. Onder andere het ritselsprinkhaanonderzoek  en een ‘noisekar’ die meel en suiker de lucht in blaast. Om 15.30 uur komen Paulus de Wilt (stadsdeelwethouder Nieuw-West) en Duco Stadig (bestuurslid  Urban Resort) langs met goed nieuws voor De Vlugt.

‘Same Difference’

Tevens is er een bijzondere overzichtstentoonstelling met werk van verschillende Vlugtenaren. De betekenis van de titel ‘Same difference’ komt hier duidelijk naar voren. Iedereen heeft met zijn achtergrond en werkgebied zo zijn eigen reden om in een broedplaats te willen werken. Het onderlinge contact waaruit waardevolle samenwerking en culturele kruisverbanden kunnen ontstaan maken het werken op zo’n plek tot een aangename ervaring.

Open ateliers

Van 15:00 tot 18:00 is het mogelijk om het werk te zien van kunstenaars, makers en ondernemers uit De Vlugt. Stap eens binnen en luister naar de eindeloze geluidsmogelijkheden van Studio Amsterdam, leer over stop-motion filmpjes bij Public Cinema, ontdek de schilderijen van KunstWest en spreek met de makers van fotografie, sieraden en glaskunst.
Gedurende de gehele dag serveert de Tafel van Zina gevarieerd eten en drinken. Van 13:00 tot 18:00 is het Van Eesterenmuseum geopend, waar een tentoonstelling is te zien over het ontstaan van de wijk en zijn er wandelingen met gids naar de jaren ’50 museumwoning en door het ‘buitenmuseum’. Op het buitenterrein speelt Theater Pantijn (Poppenkast op de Dam) voorstellingen voor kinderen en is de installatie World Wide Nieuw West van Marjolijn Boterenbrood te zien. Nog meer programma staat  op www.broedplaatsdevlugt.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.