Feest bij SV Spaarnwoude in Spaarndam

Vrijdagavond om 20.00 uur werd de feestklok geluid in de voor deze gelegenheid speciaal ingerichte feesttent op het terrein van SV Spaarnwoude. De voetbaltak vierde haar honderdjarig bestaan en de softbalafdeling haar vijftigjarig bestaan. De avond begon met toespraken van de voorzitters Peter Hugtenburg ( voetbal) en Sander Jager ( softbal).

Foto: Peter Vreeswijk

Ook de voorzitters van de KNVB en KNSB lieten van zich horen. Twee prominente oud leden van beide afdelingen schopten respectievelijk sloegen nog een bal de zaal in. Degene die de bal ving mocht deze behouden. Het zorgde wel voor de nodige hilariteit. Daarna nam Mieke Booy, loco-burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer en tevens wethouder met sport in haar portefeuille, het woord. Een vereniging als deze zorgt voor sport, spel en ontspanning niet alleen voor de leden maar ook voor de andere inwoners uit de omgeving. Iets wat de gemeente Haarlemmermeer zeer kan waarderen. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de voetbalafdeling een gouden eremedaille en de softbalafdeling een bronzen eremedaille uit te reiken. De medailles gaan vergezeld van een oorkonde. De avond werd daarna nog vrolijk voortgezet met het zingen van het clublied en het opvoeren van sketches.

Op zaterdagmiddag vond het hoogtepunt van dit feestweekend plaats t.w. een voetbalwedstrijd tussen Lucky Ajax ( oud Ajax spelers)  en de Polderboys ( oud spelers SV Spaarnwoude). Al met al een zeer geslaagd feestweekend voor leden en inwoners van Spaarndam en daarbuiten.