Exposities What Can You See te bezichtigen

Na wekenlang fotograferen, interviewen, overleggen, schrijven en schappen is het dan eindelijk zo ver. De portretten die de kinderen maakten tijdens de WCYS trajecten zijn te bekijken. Wij nodigen alle bewoners van Nieuw West uit om een kijkje te komen nemen en antwoorden te bedenken op de vragen die bij de portretten horen. Vanaf donderdag 11 juni zijn de foto’s te bekijken in het Talentenhuis en in de Lucascommunity.

Het Talentenhuis is een cultureel, educatief centrum gericht op talentenontwikkeling en sociale wijkontwikkeling in Nieuw-West, met de focus op Osdorp. Wekelijks maken ruim achthonderd kinderen gebruik van één van de diensten van één van de partners in het Talentenhuis. Mede hier om is het Talentenhuis meer dan geschikt als expositieruimte voor de mooie portretten die de kinderen hebben gemaakt.

Een tweede expositie is te bekijken in de Lucascommunity, een prachtige plek waar ‘BewOndernemers’ en betrokkenen van harte welkom zijn. In de tuin wordt gegeten en in het pand bevinden zich diverse organisaties en worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Kom ook hier eens kijken naar de portretten van de kinderen, welke hangen naast het Lucascafé.

De gedachten en meningen van bezoekers over de portretten worden zichtbaar gemaakt en verzameld. Na een week worden de interviews, de ‘echte’ verhalen van de geportretteerden, toegevoegd aan de foto’s en wordt duidelijk waar (voor)oordelen afwijken van de waarheid. Het project draait om vooroordelen, overeenkomsten, diversiteit en de mooie verbindingen die hier uit kunnen ontstaan. Kijk voor meer informatie op www.firmamedia.nl