Exposities in OBA’s Westerpark

In de zomermaanden juli, augustus en september zijn weer nieuwe tentoonstellingen in de bibliotheken in Westerpark te zien. 

In OBA Staatsliedenbuurt zijn schilderijen te zien van de kunstenaars Anneke Heijnen en Bart Wolsky – in het dagelijks leven moeder en zoon.

Anneke Heijnen kijkt van nature – net als Van Gogh – naar alles wat haar omringt, haar hele lange leven al. Ze geniet ervan om dat vast te leggen. Haar kat en planten zijn haar heel dierbaar. Ze is graag buiten en zit als het maar even kan op haar balkon. Sam Drukker, van wie ze les heeft gehad, had het vaak over ”De ongelofelijke ingewikkeldheid van objectief kijken”. Al haar werken zijn te koop; de kleine doeken in de vitrine (ca. 15×15 cm) kosten € 17,50 per stuk en de opbrengst komt ten goede aan Artsen zonder grenzen.

Bart Wolsky’s werk houdt vaak het midden tussen abstract en figuratief. Op het doek wordt een vrije visie op de zichtbare werkelijkheid neergezet waarbij het oproepen van sfeer en gevoel centraal staan. Het fascinerende aan – deels – abstract werk is dat je een op zichzelf staande beleving creëert. Het niet afbeelden van iets herkenbaars heeft iets kwetsbaars en doet een direct beroep op je verbeeldingskracht. Het maakt je los van de alledaagse werkelijkheid. Fantasiewerelden waarin je weg kunt dromen en je gedachten de vrije loop kunt laten fascineren Wolsky al van jongs af aan. Deze fascinatie is in zijn werk terug te vinden.

OBA Spaarndammerbuurt toont werken van de schilderes Hedwig van der Heiden. Zij volgde de Gerrit Rietveld Academie  (Amsterdam), de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en de Escuela Nacional de Artes Plasticas (Mexico). Ze maakt schilderijen, tekeningen en videokunst. Gaandeweg legde ze zich meer en meer toe op portretkunst.