Expositie schilderijen

Expositie schilderijen huisartsenpraktijk Delflandplein gemaakt door buurt kinderen tijdens het U-Turn Kinderatelier

De afgelopen maand maakten de kinderen uit de Delflandpleinbuurt bij het

U-Turn kinderatelier schilderijen voor huisartsenpraktijk Delflandplein. Van dokter Bartelsman en dokter Kruse-Obbens kreeg het kinderatelier de opdracht om 10 canvas-doekjes te schilderen als versiering van de praktijk. De kinderen kozen voor onderwerpen waar zieke mensen toch iets blijer van kunnen worden: bloemen, natuur, lente, hartjes en vooral vrolijke kleuren.

De hele vloer van U-Turn was bezaaid met de mooiste doeken en de kinderen leerden over het mengen van kleuren en verzonnen een echte kunstenaars-handtekening.

Komende woensdag 1 april zal de expositie worden geopend in besloten kring, waarbij de kinder-kunstenaars in het zonnetje zullen worden gezet. U kunt de expositie vanaf dan bewonderen tijdens een bezoek aan de huisartsenpraktijk.

 

Ook u kunt in het bezit komen van een prachtig kinderkunstwerk gemaakt bij kinderatelier U-Turn, om uw huis of uw praktijk op te vrolijken. Binnenkort zullen op de website van U-Turn (www.uturn-amsterdam.nl) schilderijen op doek bekijken gemaakt door de kinderen tijdens het kinderatelier. Door een werk aan te schaffen voor 10 euro ondersteunt u het kinderatelier (9 euro) en het kind zelf (1 euro). We zijn nog op zoek naar een sponsor die de canvasdoeken en schildermaterialen ter beschikking wil stellen, zodat U-Turn kan blijven doorgaan met het stimuleren van de creativiteit van de talentvolle multi-culturele kinderen (leeftijden 4 tot 11) uit de Delflandpleinbuurt.

 

Voor informatie over het U-Turn kinderatelier, zie onze website: www.uturn-amsterdam.nl  en de posters op de onze ramen op Delflandplein 17. Wilt u een opdracht geven voor een of meerdere kinderschilderijen of een bijdrage leveren om het U-Turn kinderatelier en de andere activiteiten van U-Turn mogelijk te maken, mail ons dan op: info@uturn-amsterdam.nl.