Expositei Leoniek Bontje

Vriendenboek Nieuw-West

In Stadsdeel Nieuw-West maakte Leoniek Bontje een vriendenboek. Ze sprak mensen aan op straat om deel te nemen aan haar project, door een pagina met vragen in te vullen, foto’s te maken en een portret te naaien. De bedoeling was vooral allochtone vrouwen te benaderen, om een positief beeld neer te zetten van deze groep Amsterdammers. Hiermee liet Leoniek Bontje niet alleen zien dat vriendschappen voor haar heel veel betekenen, maar ook dat je een leuk en interessant ‘grensoverschrijdend’ contact kunt hebben met mensen van een andere cultuur, religie en afkomt.

Leoniek Bontje

Leoniek Bontje

Leoniek: “Vriendschappen zijn zeer belangrijk voor me zijn en vriendinnen nemen een grote plek in mijn leven in. In mijn buurt – de Aker-  zag ik zoveel vrouwen om me heen die ik heel interessant vond maar waarmee ik niet heel veel contact had. Ik wilde laten zien dat ik met hen een vriendschap zou kunnen opbouwen. Daarom besloot ik  in mijn wijk een vriendenboek te maken. De deelneemsters zijn zowel allochtoon als westers – het maakt niet uit – dit boekje gaat over ontmoetingen met vrouwen uit Nieuw-West; Liza, Vereen, Angela, Julia, Dragica, Shalinie, Linda, Mürüvet en Jamila, vrouwen met wie ik vele bijzondere momenten heb gedeeld en die mijn vriendinnen in de wijk zijn geworden”

De draden in mijn werk staan voor relaties, betrokkenheid en samenzijn. Ze representeren de verbondenheid tussen mij en de vrouwen/vriendinnen die ik heb ontmoet.

https://www.facebook.com/leoniek.bontje

www.leoniekbontje.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.