Europese Prijs voor Hervormd Lyceum West

Het Hervormd Lyceum West heeft de Europese eTwinning prijs gewonnen met hun internationale wiskunde project. Erik Atsma en Bob Naber, docenten aan het Hervormd Lyceum West versloegen ruim tweehonderd andere projecten in de categorie Engelse Taal. Op 19 april nemen ze samen met hun buitenlandse projectpartners in Brussel hun prijs in ontvangst. 

Internationale erkenning

In oktober, op de 10e Nationale e-Twinning Dag, kreeg het project al de prijs voor het meest innovatieve e-Twinning project 2014-2015 uitgereikt. Het Internationale uitwisselingsproject AIMS heeft nu ook de Europese prijs gewonnen voor het beste project waarbij het vak (wiskunde in dit geval) gebruikt is om de Engelse taal te leren!  De prijs Engelse Taal is een speciale categorie van de British Council en bestemd voor het beste project waarbij een niet-taalvak uit het curriculum in het Engels wordt onderwezen.

Europees samenwerken

HLWsiteVia eTwinning werken scholen met behulp van ICT samen aan projecten met partners in Europa. De afgelopen twee schooljaren is het project AIMS, Alternatives for Innovative Math Study, uitgevoerd door een enthousiaste groep leerlingen en docenten bij het vak wiskunde Er is samengewerkt met leerlingen en docenten uit zes andere Europese landen (Roemenië, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen en Griekenland). Ook zijn er leerlingen uit de andere landen in Amsterdam geweest voor een week vol wiskundige opdrachten en alle HLW deelnemers zijn een keer een week in één van de zes landen geweest en hebben daar in gastgezinnen gezeten

Inmiddels is dit het derde project van wiskunde dat Europees winnaar wordt, iets waar de school natuurlijk enorm trots op is! Wij feliciteren dan ook alle leerlingen en de docent, Erik Atsma, met het succes van dit mooie project.

Het Hervormd Lyceum West

Hemsterhuisstraat 79
1065 JX Amsterdam

Tel. 020-6152780
Fax 020-6141557

E-mail: school@hlw.nl