Erwin van Nieuwburg neemt winkel over

Afscheid van Bakker Bakker aan de Sloterweg 

Anja Maas

Badhoevedorp. Erwin van Nieuwburg, de echte bakker. Deze nieuwe naam op de winkel van Bakker Bakker aan de Sloterweg laat het duidelijk zien: bakker Van Nieuwburg, al jaren gevestigd in Zwanenburg, heeft nu een derde zaak geopend, en wel in Badhoevedorp.

“Klopt”, vertelt Erwin van Nieuwburg. “Rob en Monique, die hier hun eigen winkel runden onder de naam Bakker Bakker, hebben mij benaderd.  Voor hen was de tijd gekomen om te gaan denken aan stoppen met werken. Ze hadden in Badhoevedorp in totaal 13 jaar hun eigen winkel, eerst in de Swammerdamstraat en de laatste drie jaar aan Sloterweg. Maar tja, hun gezondheid had inmiddels aangegeven dat het allemaal een beetje genoeg begon te worden. Ze zochten naar opvolging en vroegen of ik misschien belangstelling had. En dat was inderdaad het geval. Ik was altijd al geïnteresseerd in Badhoevedorp en de zakelijke mogelijkheden daar, dus dit leek een mooie kans. Samen met mijn dochter Britt en onze medewerkers besloot ik ervoor te gaan. Natuurlijk moest er wel even wat gebeuren, want je wilt zo’n zaak toch aanpassen aan je eigen ideeën. Maar nu kunnen we zeggen: alles ziet eruit zoals we dat graag willen. We zijn er klaar voor”

In de genen

Het bakkersvak zit bij Erwin van Nieuwburg absoluut in de genen. “Ja, dat mag je zeker zeggen. Onze winkel in Zwanenburg bestaat al sinds 1931, daar zijn we op weg naar ons 90-jarig jubileum. Want zoals dat vroeger gewoon was, ging ook bij ons de zaak min of meer automatisch over van vader op zoon. Ikzelf vertegenwoordig de vierde generatie. En naar alle waarschijnlijkheid houdt het bij mij niet op, want ik heb drie kinderen, waarvan er twee ook voor het bakkersvak hebben gekozen. Dat wil natuurlijk nog niet zeggen, dat zij de zaak zullen overnemen. Ik heb altijd gezegd en dat doe ik nog steeds: “jullie moeten het alleen doen, als je er zelf heel veel plezier in hebt.” Het is dus nog even afwachten, maar voorlopig hoeven ze nog niet te kiezen. Ik ben hier zelf nog volop actief en zou, als dat mag lukken, zelf graag op weg willen naar het 100-jarig bestaan. Zo’n mijlpaal wil niemand met zijn bedrijf missen, toch?”

Lekker

Bakkerij Erwin van Nieuwburg is een echte bakker. Dat betekent dat hij en zijn team de meeste producten die verkocht worden zoveel mogelijk zelf maken. “En”, garandeert hij, “dat proef je. We streven ernaar zo vers mogelijk te werken. En, als het enigszins kan, laten we dat in de winkel ook zien. De komende maanden, met de feestdagen in aantocht, zijn altijd lekkere maanden. We zorgen voor een mooi assortiment heerlijke dingen en laten onze klanten daar graag van proeven.  En – tegen Oud en Nieuw – zetten we enthousiast in op het bakken van verse oliebollen. Er gaat niets boven een verse bol! Natuurlijk vieren we onze komst naar  Badhoevedorp met een paar leuke klantenacties: vanaf 16 oktober staan in de advertentie in deze krant alvast aanbiedingen die bij ons binnenlopen extra de moeite waard maken. Dus zeggen we: TOT ZIENS in onze winkel aan de Sloterweg 16a!”