Er op uit met AutoMaatje in de Week tegen Eenzaamheid

Een grote groep bewoners van Amsterdam Nieuw-West mist de verbondenheid met anderen. Eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Kent u iemand die er graag weer op uit gaat, maar voor vervoer afhankelijk is van anderen en niet of nauwelijks netwerk heeft? ANWB AutoMaatje Nieuw-West biedt gratis ritjes aan in de Week tegen Eenzaamheid, van 27 september t/m 6 oktober.

Met ANWB AutoMaatje vervoeren goede buren hun buurtgenoten met hun eigen auto naar leuke plekken binnen- of buiten de stad. Een middagje naar het strand, een bezoekje aan de markt, plantjes kopen bij het tuincentrum of even aan het water genieten van de boten die voorbij varen? Schakel een AutoMaatje in om er samen op uit te gaan. Een paar vrolijke uurtjes met een buurtgenoot maken iemands week soms al goed.

Meld uzelf of een buurtgenoot aan voor een gratis ritje met ANWB AutoMaatje Nieuw-West via automaatje@burennetwerk.nl of via 06 514 14 379 o.v.v. ‘Week tegen Eenzaamheid met AutoMaatje’. De afstand van het ritje mag voor deze actie maximaal 20 km heen en terug zijn. Wij denken graag met u mee voor een leuke bestemming. We hebben maximaal 40 ritjes te vergeven. Buiten deze actie kosten de ritjes 0,30ct per gereden kilometer.

ANWB AutoMaatje is een landelijk initiatief van de ANWB. In Amsterdam Nieuw-West is AutoMaatje ondergebracht bij Burennetwerk Amsterdam (www.burennetwerk.nl) en werkt samen met Stadsdeel Nieuw-West Amsterdam.


*Tijdens de Week tegen Eenzaamheid betaalt ANWB AutoMaatje de ritjes voor deelnemers met het prijzengeld van de ‘Meer Dan Handen Vrijwilligersprijs’.