Enthousiast welkom voor de Goedheiligman

Badhoevedorp liep uit voor Sint-Nicolaas

Anja Maas

Badhoevedorp. ‘Hoe ik het vond? Geweldig! In één woord. Wat een enthousiasme weer. En wat was er een werk van gemaakt. Aan deze intocht hou ik een bijzondere herinnering over!, aldus Sint-Nicolaas. Direct  na zijn glorieuze entree in Badhoevedorp maakte hij graag even ruimte in zijn agenda om met  deze krant terug te blikken op alles wat zich op 12 november rondom zijn persoon afspeelde.

 

Intocht sint Nicolaas Badhoevedrop

Groot feest

Kijk hier voor nog meer foto’s

‘Kijk’, vertrouwde de hoge gast uit Spanje onze journaliste toe. “Mijn intocht kent natuurlijk een serie vaste tradities. En Badhoevedorp heeft daar de laatste jaren altijd volop ruimte voor gemaakt. Maar dit keer was het toch anders dan anders. En daar ben ik eigenlijk wel blij mee. Mijn Pieten hadden al laten weten dat er een levendige voorprogramma zou zijn. En daar ben ik Michael Roberts, dansschool Ponne en Acrobatico erg dankbaar voor. Zang en dans hoort bij mijn feest. Een beetje vrolijkheid en enthousiaste beweging kan in deze tijd, waarin de kranten alleen maar bol staan van somberheid, geen kwaad. Neemt u dat vooral van mij aan. Dat ik in Badhoevedorp nog steeds per boot aan mag komen, vind ik ook altijd geweldig. Zie ginds komt de (stoom) boot is nu eenmaal van velen het favoriete sint-lied, Dan moet ik toch ook met zo’n schip arriveren, nietwaar? De warme woorden van Jan Pieter Bart – voor velen mister Badhoevedorp bij uitstek – en de nieuwe voorzitter van de Dorpsraad: ik vond het allemaal geweldig. En mijn tocht naar het Dorpshuis – langs al die mooie winkels, waar ik zeker de komende weken langs zal gaan – was een groot feest. Daar werd in het Dorpshuis nog eens een schepje bovenop gedaan met een leuk entertainment programma. Tja, wat kun je als Sinterklaas dan nog meer verlangen? Ik ben meer dan tevreden met dit welkom. En ik ga ervan uit dat de Badhoevedorpse jeugd dat ook zal zijn.”

 

Winkeliersactie

 

Om de goedheiligman en zijn vele hulpklazen beter op weg te helpen, organiseren de Badhoevedorpse winkeliers de komende weken een speciale Sinterklaasactie. Bloemist Bert van Poelgeest, samen met Diny Verhoef van de Chocolade Apotheek  de drijvende kracht achter dit initiatief, legt uit waar het precies om draait. “Wie bij een van de Badhoevedorpse winkels iets koopt – het gaat het om een besteding van of 5 of 10 euro – mag uit de zak van Sinterklaas een kortingsbon grabbelen. Die bon kun je dan inleveren bij een aankoop in de winkel die daarop vermeld staat. Zo ontstaat er een kettingreactie, waarbij je – voor zover dat tenminste nog nodig is – kunt kennismaken met het alle leuke winkels die ons dorp kent.” Sint-Nicolaas zelf toonde zich direct enthousiast. “Want”, aldus zijn hoofdpiet, “ook een goedheiligman houdt bij het winkelen van persoonlijke aandacht en een lekker prijsvoordeel. Dus bij het uitstippelen van zijn winkelroute staat Badhoevedorp hoog genoteerd.”

 

De intocht van de sint was mogelijk dankzij het EKB, Klotz bv, Profile Albert van der Kolk, Michael Roberts, De Ommekker, Restaurant Houten Klaas, Scheltinga, Vomar, Jabobmij,.Dansschool Ponne, Circus Acrobatico, Meinders Groep, Brandweer Badhoevedorp en Westerpost. Namens sint en zijn pieten: Hartelijk Dank!!      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.