Enorm Jan van den Broek wordt PartsNL Amsterdam

Alles blijft… en er komt nog veel meer!
Slotermeer – Een bestekbakje voor de vaatwasser, een pomp voor de wasmachine, inktpatronen voor de printer, een opzetstukje voor de elektrische tandenborstel… Er is veel vraag naar onderdelen voor het een of ander aan de toonbank van de ijzerwarenspeciaalzaak aan de Burgemeester De Vlugtlaan. Tijd om met de tijd en de toekomst mee te gaan, dachten ze bij Enorm Jan van den Broek. Deze zomer verandert de roodwitte huisstijl langzaamaan in blauw met een vleugje oranje. Raymond Berkhout vertelt.

Shirley Brandeis

Jullie blijven toch wel?
Raymond: “Ja, zeker! We zijn al wat aan het verbouwen, dingen aan het verschuiven, wanden aan het veranderen. Mensen zien dat er wat gebeurt en vragen verschrikt of we wel blijven. Ja dus! Begin oktober is de verbouwing klaar, tot die tijd zijn we gewoon open. En tot die tijd én erna kan men bij ons terecht voor wat men gewend is: ijzerwaren, hout, elektronica, gereedschap, sanitair, inbraakpreventie, buitenzonwering… en meer.”

En wat komt daar straks bij?
“De nieuwe naam zegt het een beetje: parts, een Engels woord voor onderdelen. Onder de naam PartsNL Amsterdam, een landelijke keten, gaan we ons nu ook specialiseren in onderdelen van computers, van witgoed, stofzuigers, scheerapparaten… Moet je je voorstellen: straks hebben we hier vijf meter muur vol met stofzuigeraccessoires. Plus ook stofzuigers! Dat vind je nergens, zoveel. En stel je voor, je inktpatroon is leeg. Die wil je niet online bestellen en pas later ontvangen, die wil je nu. Dat hebben we dan ook, plus ook muizen, toetsenborden en alle soorten kabels die je maar nodig kunt hebben.”

Dat wordt een flinke verbouwing.
“De klanten zullen er geen last van hebben. Gijs, Iwan en ik werken lekker door, er verdwijnt niks uit het huidige assortiment en op 3 oktober lopen we niet meer in onze bekende rode shirts, maar in blauwe. Onze huidige slogan ‘Wij hebben bijna alles’ klopt dan nog meer dan nu, en we hebben nu al veel.”

Vanwaar deze omslag?
“Vanwege de klanten. Je merkt dat we in deze tijd, waarin niet meer alle winkels vertegenwoordigd zijn in een winkelgebied, steeds meer de functie van een buurtsuper krijgen. Men vraagt naar van alles en wij willen ‘van alles’ bieden. Het Enorm-jasje paste niet meer, PartsNL doet dat wel. Die naam alleen al – PartsNL Amsterdam – vind ik geweldig. Ik ben dol op de naam Amsterdam, die we ook in onze website hebben.”

Jullie hebben straks bijna alles dus.
“En dan echt bijna alles. Als de verbouwing rond is, hebben we begin oktober nog een heropening. Tot die tijd zijn we gewoon geopend. We gaan in de komende maanden en erna door zoals altijd. Met dezelfde mensen, dezelfde service, kwaliteit, humor en hetzelfde assortiment.”

Enorm Jan van den Broek (binnenkort PartsNL Amsterdam), Burgemeester de Vlugtlaan 29-31. Tel.: 020 613 13 01. Website: www.enormamsterdam.nl.