Elfde Haarlemmermeers scholieren debattoernooi


de finale van de eerste Noord-Hollandse voorronde, tussen het 4e Gymnasium uit Amsterdam en het Ichthus College uit Driehuis, op vrijdag 8 februari, ook in Haarlemmermeer. Foto: Alain Dikken.   

Op donderdag 14 februari (Valentijnsdag) is het Elfde Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi. Tien teams van de KSH en het Haarlemmermeer Lyceum strijden om de eer om zich in 2019 beste debater van Haarlemmermeer te mogen noemen. 

Er zijn vijf stellingen waarover de teams onderling debatteren, zoals “Iedere burger moet een vuurwapen kunnen dragen om zich beter te kunnen beschermen”. De twee teams die bij de debatten de meeste punten halen gaan naar de finale. 

Het toernooi begint om 9.30 uur stipt, en het finale debat in de Raadzaal is vanaf ongeveer 14.50 uur, waarna de prijsuitreiking volgt. Het finaledebat wordt uitgezonden via https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl .

Einde van het toernooi is om 16.00 uur. 

Het Haarlemmermeerse debattoernooi is het enige toernooi in Nederland dat door een gemeenteraad wordt georganiseerd. Juryleden zijn gemeenteraadsleden, jongerenwerkers uit de gemeente, en ambtenaren van Haarlemmermeer. 

Op vrijdag 15 februari is Haarlemmermeer gastheer van de tweede Noord-Hollandse voorronde van Op Weg Naar Het Lagerhuis, het televisieprogramma van BNNVara, in samenwerking met jongerenorganisatie HOPE XXL en Het Debatbureau. 

Zestien scholen uit Noord Holland doen mee en strijden om een plaats in de televisie finale. 

Burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer opent deze voorronde om 10.15 uur. Na vijf debatrondes in acht zalen is de finale in de raadzaal om 16.00 uur. 

Bijgaande foto: de finale van de eerste Noord-Hollandse voorronde, tussen het 4e Gymnasium uit Amsterdam en het Ichthus College uit Driehuis, op vrijdag 8 februari, ook in Haarlemmermeer. Foto: Alain Dikken.