Eerste tentoonstelling in fonkelnieuwe omgeving

Voor Galerie Kunst 2001 geldt: de kop is eraf

Badhoevedorp. Zondag 22 mei was het eindelijk zover. De eerste tentoonstelling van Galerie Kunst 2001 in het nieuwe Dorpshuis werd geopend door voorzitter Ingrid Henkemans. De expositie met werk van Patula Berm, Frida Badoux en Hans van den Bogaard is te zien tot en met zondag 26 juni.

galer 2000Voor trouwe bezoekers van Galerie Kunst 2001 is het even wennen. Om te beginnen aan het fonkelnieuwe gebouw dat opgetrokken is in een Amsterdamse school stijl. Maar ook binnen is er heel veel anders, vooral de transparantie van de galerieruimte met de glazen vitrines die langs de muren en los in de ruimte staan. Niet alleen is de Galerie hierdoor veel zichtbaarder dan op de oude locatie, ook de kunst komt beter tot haar recht. De professionele verlichting – voor een deel gekocht is met geld dat opgehaald is tijdens de kunstveiling eind vorig jaar – zorgt voor een prachtige uitgelichting.

Fotograaf Hans van den Bogaard is echt een grote naam op het gebied van de fotografie in Nederand. Als autodidact heeft hij een scherp oog voor compositie, waardoor er elke keer een spannend beeld ontstaat. Hij heeft ook meerdere publicaties op zijn naam staan. Patula Berm is een glaskunstenaar die altijd uitgaat van de diepzee, prachtige schilderijen en brokante stoffen. Vooral de bustier en glazen vrouwenromp zijn blikvangers. Frida Badoux tenslotte maakt kunstig geassembleerde porseleinen poppen en mooie en verrassende sieraden.

De tentoonstelling is t/m 26 juni te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.
Ga voor meer informatie naar www.galeriekunst2001.nl