Eerste paal nieuwe Calvijn College inclusief sporthal

Donderdag 6 maart sloeg een leerling de eerste paal van het nieuwe Calvijn College en sporthal in het bijzijn van stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud, stadsdeelwethouder Ronald Mauer (Sport), wethouder Eric van der Burg, Jolanda Hogewind (directeur Calvijn College) en Ben Oude Wolbers (directeur aannemer Hegeman Oost).

v.l.n.r. Ben Oude Wolbers (directeur aannemer Hegeman Oost), stadsdeelwethouder Ronald Mauer (Sport en Onderwijs), Jolanda Hogewind (directeur Calvijn College), wethouder Eric van der Burg (Sport), leerling Calvijn College en stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud (Vastgoed). Fotografie: David Anker

v.l.n.r. Ben Oude Wolbers (directeur aannemer Hegeman Oost), stadsdeelwethouder Ronald Mauer (Sport en Onderwijs), Jolanda Hogewind (directeur Calvijn College), wethouder Eric van der Burg (Sport), leerling Calvijn College en stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud (Vastgoed).
Fotografie: David Anker

De school en de sporthal op de hoek van de Pieter Calandlaan en Jaques Veltmanstraat zijn door ADP architecten op een slimme manier ‘in elkaar geschoven’ tot een compact gebouw en zo ontworpen dat er na schooltijd ook activiteiten voor de buurt in kunnen plaatsvinden. Op straatniveau aan de Pieter Calandlaan komen ‘schoolwinkels’ waarin leerlingen van het Calvijn College praktijkervaring opdoen, zoals een schoonheidssalon, een kapper en een kopieerwinkel. De keuken en de ontmoetingszaal in de school kunnen bewoners gebruiken voor buurtactiviteiten. Ook de sporthal is voor gebruik door de school én de buurtbewoners. De sporthal kan na schooltijd gewoon open blijven zodat bewoners en sportverenigingen hier in de avond en het weekend hun sportactiviteiten kunnen organiseren. De bouw is volgens planning volgend jaar zomer gereed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.