Eerste paal geslagen project SuHa Osdorpplein

Op donderdag 25 juni 2020 is de eerste paal geslagen voor de bouw van 251 woningen, 83 parkeerplaatsen en 1 wijkkantoor aan de van Suchtelen van de Haarestraat bij het Osdorpplein in Amsterdam, afgekort project SuHa. Bert Halm Bestuurder Eigen Haard, Ronald Mauer Dagelijks bestuurder Stadsdeel Nieuw West en Martijn van de Poll Algemeen directeur HBB Groep gaven hiervoor het startschot.

HBB Groep bouwt voor woningcorporatie Eigen Haard het project SuHa in Amsterdam Osdorp. Er worden in totaal 251 woningen gecreëerd in verschillende segmenten met sociale huurwoningen, koopwoningen en daarbij ook koopparkeerplaatsen. Onder het complex wordt een verdiepte parkeerkelder aangebracht. Door de auto’s onder het gebouw te parkeren, ontstaat er op het grondoppervlak rust en ruimte.
De twee blokken, ontworpen door Vera Yanovshtchinsky architecten (VYA), zijn onderdeel van de vernieuwing van Osdorp Centrum. Het ontwerp bestaat uit een ‘toren’ en een blok rond een hof. De pandsgewijze architectuur, die aansluit bij de bestaande nieuwbouw, krijgt sprekende gevels dankzij de kleur en het relief van het metselwerk. De verschillende onderdelen rond het hof, met een collectief karakter, bestaan uit hogere en lagere delen. Hiermee sluit de bebouwing aan op de reeds bestaande nieuwbouw in de omgeving.
Met de bouw van deze woningen binnen het project SuHa in Osdorp willen Eigen Haard en HBB Groep bijdragen aan een goed leefklimaat van het openbaar gebied van het Osdorplein.

Feiten Ontwikkelaar: Eigen Haard Bouwbedrijf: HBB Groep Architect: Vera Yanovshtchinsky architecten
Woningen: 96 sociale huurwoningen + 62 midden segment huurwoningen + 93 koopwoningen + 83 koop parkeerplaatsen + 1 wijkkantoor