Eerste lustrum voor Badhoevedorp Proeft

Badhoevedorp proeft

“Heel nat. Maar gewoon ook heel mooi”

Anja Maas

Badhoevedorp. Voor de vijfde keer Badhoevedorp Proeft: dan hoop je natuurlijk dat dit heerlijke feestje letterlijk in het zonnetje kan worden gezet. Maar helaas, de weergoden beslisten anders. Zondag 29 september bleek vooral de dag van Pluvius, en deze god van de regen maakte er een natte dag van. Niettemin kon Riet Verbeek namens de organisatie achteraf tevreden terugkijken op dit eerste lustrum: “Ja, het was nat.

Maar ons evenement is zeker niet in het water gevallen. De opkomst was natuurlijk wel iets minder dan we gehoopt hadden. Met mooi weer is alles nu eenmaal een stuk aantrekkelijker. Gelukkig hebben we de tentjes waar je kon proeven kunnen overkappen. Het is altijd heel fijn als je de regen kunt buitensluiten. Maar weer of geen weer:  Badhoevedorp heeft  laten zien dat dit proef-feestje er helemaal bij hoort. Het was,  zeker in het tweede deel van de middag toen het iets droger werd, gezellig en druk. En de bezoekers kwamen niet voor niets. Er waren veel heerlijke dingen te proeven, er was een lekker drankje, en, dankzij de band van de muziekschool Badhoevedorp, ook nog eens lekkere muziek. Zo werd Badhoevedorp Proeft ook dit keer een lekker evenement, in alle opzichten.”

Badhoevedorp Proeft is niet zomaar een evenement, het wordt georganiseerd voor het steunen van een goed doel. Dat was ook dit jaar weer Esperanza, het inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten aan de Badhoevelaan. Esperanza mag maar rekenen op een klein bedrag aan subsidie en moet zich dus om te kunnen blijven bestaan zelf zien te bedruipen. “Daarom is het zo fijn, dat ook nu weer zoveel ondernemers uit Badhoevedorp en directe omgeving mee hebben willen doen. Onze locatie was ook prima: we stonden nu op het parkeerterrein voor het Dorpshuis, en die plek heeft alleen maar geleid tot positieve reacties. We hoorden overal de opmerking: we hopen dat het hier volgend jaar weer kan plaatsvinden. En wat ons betreft: daar gaan we voor.”