Eerste Hulp Bij Ongelukken is belangrijk voor iedereen …..

De EHBO vereniging Badhoevedorp is een reeds lang bestaande vereniging die EHBO cursussen verzorgt en opleid tot het landelijk erkende EHBO diploma van het Nederlandse Oranje Kruis. Daarnaast bied deze vereniging ook ondersteuning aan bij evenementen in Badhoevedorp of directe omgeving. Hierbij kunt u denken aan de jaarlijkse Avond Vier Daagse, voetbalkampioenschappen en andere mogelijke evenementen waarbij het noodzakelijk of gewenst is dat er in geval van ongelukken of verwondingen zo snel mogelijk hulp ter plaatse is die eerste hulp kan verlenen.

Maar … is het niet voor iedereen belangrijk om iets van eerste hulp te weten om zo een onbekende op straat of familie te kunnen helpen en weten wat te doen. Op veel openbare en werkplekken hangen tegenwoordig zogenaamde AED’s (Automatische Externe Defribilator). Helaas weten veel mensen nog niet hoe je moet reanimeren en hoe hoe je deze AED moet gebruiken hierbij. Daarom kan het geen kwaad om een gedegen EHBO basisopleiding te volgen wat wordt afgesloten met een officieel examen en waarna men het landelijk erkende EHBO diploma behaald. Hiermee beschik je over een goede kennis van eerste hulp verlening en kun je daar waar noodzakelijk eerste hulp verlenen en daarmee misschien wel het verschil maken tussen tussen leven en dood.

Een korte cursus kinder EHBO of Reanimatie workshop bestaat tot de mogelijkheden net zoals de Basis EHBO opleiding. Deze opleiding bestaat uit 13 lesavonden waarbij de laatste avond het EHBO examen is. Het dan behaalde EHBO diploma is 2 jaar geldig. Om je diploma geldig te houden worden door onze EHBO vereniging jaarlijkse herhalingslessen georganiseerd. Jaarlijks dien je 6 herhalingslessen te volgen waarna je diploma weer voor 2 jaar wordt verlengd.

Tijdens de EHBO opleiding doet u kennis op van het menselijk lichaam, wat voor soort verwondingen u kunt aantreffen, verstikkingen, hartproblemen en wat te doen hierbij, zoals gebruik van verbandmiddelen, reanimeren en gebruik AED. Allemaal superbelangrijke kennis doe u opdoet en waar u in de praktij mee uit de voeten kunt.

Dit jaar start de EHBO vereniging Badhoevedorp ook weer een Basis EHBO opleiding. Deze start op 4 april 2017 en een kleine 3 maanden later bent u dan na het examen in het bezit van uw Eerste Hulp diploma. De kosten voor de gehele cursus bedragen € 195,- Diverse zorgverzekeraars vergoeden deze EHBO cursus en daarnaast is het mogelijk om de cursuskosten in 3 termijnen te voldoen.

Indien u interesse heeft en zich aan wilt melden of meer informatie wilt over de mogelijkheden die de EHBO vereniging u kan bieden dan kunt contact opnemen met het bestuur van de EHBO vereniging Badhoevedorp via:

 

jachtopzichter@live.nl

06-51842408