Eerste aanzet ontwerp park Quatrebras door Copijn

Begeleidingsgroep denkt mee over ontwerp Park Quatrebras

 

 

Illustratie: eerste aanzet ontwerp Park Quatrebras – Copijn landschapsarchitecten

Illustratie: eerste aanzet ontwerp Park Quatrebras – Copijn landschapsarchitecten

Donderdag 10 maart waren bewoners en vertegenwoordigers van onder meer de dorpsraad, de Sporthoeve, de kinderboerderij en de korfbalvereniging aanwezig bij de begeleidingsgroep over het ontwerp van Park Quatrebras. In deze begeleidingsgroep wordt het ontwerp voor de omgeving van het nieuwe dorpshuis besproken. Afgelopen januari heeft de gemeenteraad ingestemd met het schetsontwerp voor het park. Na inspraak van bewoners heeft de gemeenteraad ook besloten het aantal parkeerplaatsen uit te breiden. Daarnaast zijn er nog een aantal vragen, bijvoorbeeld over de ontsluiting van het verkeer, waar ook een oplossing voor bedacht moet worden.

De begeleidingsgroep kreeg een presentatie van de ideeën van de landschapsarchitect van bureau Copijn voor een mogelijke oplossing van deze vragen. De begeleidingsgroep was positief over deze ideeën. De landschapsarchitect gaat nu aan de hand van deze ideeën en de kritische opmerkingen van de begeleidingsgroep een voorlopig ontwerp maken voor de inrichting van het park. Copijn neemt daarbij het goedgekeurde schetsontwerp als uitgangspunt. Over een paar maanden wordt dit voorlopig ontwerp weer voorgelegd aan de begeleidingsgroep.

De bijeenkomst had overigens een primeur: het overleg vond plaats in het nieuwe dorpshuis. De inrichting daarvan is nog niet helemaal af en het is ook nog niet helemaal in gebruik genomen, maar toch ziet het er al prachtig uit. Op vrijdag 27 mei is de officiële opening waar alle Badhoevedorpers van harte welkom zijn!

(Bron: gemeente Haarlemmermeer)