Een onvergetelijke dag

Zaterdag 16 juni was er weer de traditionele Rode Kruis Boottocht voor deelnemers (senioren) uit Badhoevedorp.  ‘s Morgens werden de 137 gasten naar de boot in het Amsterdamse Bos gebracht door tientallen chauffeurs die de mensen, geheel belangeloos, thuis hadden opgehaald. Een team bestaand uit 15 enthousiaste vrijwilligers, verpleegkundigen en EHBO-ers was ook aan boord om de deelnemers te helpen en om het personeel van de rederij te ondersteunen.

 

Het werd een mooie dag met een prachtige tocht over de Nieuwe Meer, door de sluizen, de Kostverlorenvaart en uiteindelijk een ‘rondje over het IJ’.  Koffie met gebak, een borreltje, en een heerlijke lunch, en voldoende drinken gedurende de dag maakten de tocht erg aangenaam! De kapitein had er zin in en gaf tijdens de tocht interessante informatie o.a. over het imposante cruiseschip ‘Zuiderdam’ van de Holland America Line dat lag afgemeerd aan de Javakade.
Onderweg keken de deelnemers hun ogen uit naar alle veranderingen in de stad en deelden met elkaar vele herinneringen over ‘hun tijd’ in Amsterdam. Tijdens de tombola, na de lunch, werden veel gasten een prijsje rijker. Alle prijzen werden beschikbaar gesteld door winkeliers uit Badhoevedorp.

Om ca. 16:00 waren we weer terug in het Amsterdamse Bos. Alle deelnemers kregen als aandenken nog een doosje mee met een twinbonbon en werden door de weer aanwezige chauffeurs keurig thuis gebracht.

‘Wat een onvergetelijke dag,’ was dé opmerking van de dag op de loopplank vanaf de boot.

 

Het Rode Kruis-team was moe maar zeer voldaan.