Een nieuwe lente, een Nieuw Nest

CreAmClub heeft het initiatief genomen om bijeenkomsten op te starten in verschillende broedplaatsen in Amsterdam Nieuw West, met de passende naam ‘NieuwNest’.

Met deze  bijeenkomsten wil CreAmClub het sociaalmaatschappelijke, economische en culturele belang van de culturele/creatieve sector In Nieuw West onderstrepen én de belangrijke rol van de broedplaatsen daarin accentueren en versterken.

Het worden bijeenkomsten die deels informatief zijn met een platform voor lezingen, informatie-overdracht, lanceren van nieuwe initiatieven, en waar tevens ruimte is voor een cultureel programma (theater, film, muziekoptredens etc.).

Het plan is om drie keer per jaar, tijdens drie seizoenen, m.u.v. de zomer, in één van de broedplaatsen een Nieuw Nest te houden en is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor het programma en de locatie.

De organisatoren in de broedplaatsen zijn vrij om de NN bijeenkomsten zoveel mogelijk zelf in te vullen, mits het voor een deel informatief en cultureel is.

Culturele ondernemers die zelf actief zijn in de broedplaatsen waar de NNbijeenkomsten worden gehouden, kunnen uiteraard hun eigen activiteiten extra onder de aandacht brengen.

Denk aan Radion in ACTA , KunstWest en Westside in de Vlugt, de Hofdames in HW10, The Beach in Garage Notweg, Coffeemania in OH3 en Rijk van de Keizer in 1800 Roeden.

De bijeenkomsten zullen indien mogelijk op de vrijdagmiddag vanaf 5 uur worden gestart  aaneensluitend op het eind van de werkdag en week zodat we kunnen aanvangen met een soort van  vrijmibo.

Natuurlijk zijn er de Open Broedplaatsendagen.  Alle ateliers en werkplekken in de broedplaatsen zijn dan open voor een zo breed mogelijk publiek  in een tijdsbestek van 3-4 weekenden.
De Open Broedplaatsendagen hebben dan ook een veel bredere programmering en een andere doelstelling van de Nieuw Nest bijeenkomsten.

 

De eerste Nieuw Nest bijeenkomst zal worden gehouden in broedplaats Garage Notweg op vrijdag 19 feb.

Kom en laat je verrassen tijdens deze eerste feestelijke editie van de broedplaats-netwerkbijeenkomst ‘Nieuw Nest’ die wordt gehouden in de voormalige Citroëngarage. Met optredens en activiteiten van de organisatoren, The Beach, The Bookstore, en verder House of Vineyard, en een loslopende expositie van Joseff Murphy en DIY. Muziek: DJ Voxstrot. Snacks van Pieke Dam.

Vrijdag 19 februari  van 5 tot 9 uur Broedplaats Garage Notweg, Notweg 38 in Osdorp. Toegang gratis.