EEN Haarlemmermeer stelt vragen aan college

EEN Haarlemmermeer stelt vandaag 28 juli, schriftelijke vragen aan het college:

Zwanenburg weer is geteisterd door een overstroming in de Marialaan en de Kastanjelaan binnen een periode van twee weken.

Vandaag op 28 juli zijn de bewoners en ondernemers van de Marialaan en de Kastanjelaan in Zwanenburg ernstig getroffen door overstromingen. Er zijn vele woningen en enkele bedrijven getroffen door waterschade!!!  De Marialaan en de Kastanjelaan liggen op het laagste punt van Zwanenburg en hebben enorme overlast van regenwater, omdat deze straten een zeer verouderd en slecht werkend rioolsysteem hebben. De lokale bijnaam voor deze straten is al “de Vissenkom”. In de afgelopen twee weken is het vandaag al de twee keer dat beide straten te maken hebben met een overstroming!

EEN Haarlemmermeer a EEN Haarlemmermeer bDus hierbij heeft EEN Haarlemmermeer de volgende vragen:

1)    Is het college bekent met de slechte staat van het riool van Zwanenburg in onder andere de Marialaan en de Kastanjelaan?

2)    In de afgelopen jaren is het meerdere malen voorgekomen dat de bewoners van beide straten overlast hadden van het riool, waarom is er niet voor een concrete oplossing gekozen? ( Hierbij doelen wij niet op het rioolbassin in de Kastanjelaan)

3)    Het (riool)bassin in de Kastanjelaan functioneert niet of nauwelijks. Wij hebben begrepen dat deze niet eens behoorlijk op het lokale riool net was aangesloten .Waarom is er gekozen voor een te klein rioolbassin?

4)    Welke oplossing kunt de bewoners op korte termijn bieden?

5)    Op welke termijn wordt het rioolnetwerk in de Marialaan en Kastanje concreet verbeterd?

De situatie van het slechte rioolnetwerk in Zwanenburg is dermate slecht dat de tijd van praten over is, maar nu dwingt tot het uitvoeren van concrete acties!!!!

EEN Haarlemmermeer

Hans Spijker, fractievoorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.