Een dagje uit met het Rode Kruis Badhoevedorp

Op zaterdag 13 juni is een groep van ruim 130 ‘senioren’ een dag uit geweest met het Rode Kruis Badhoevedorp. Het vervoer van de deelnemers vanuit Badhoevedorp naar het Amsterdamse Bos en ’s middags weer terug werd uitgevoerd door vrijwillige chauffeurs. Voor deelnemers in een rolstoel werden 2 busjes (van het Rode Kruis en van de Meerwende) ingezet. Met de voorbereiding van en de hulp tijdens de Boottocht was een team van 10 Rode Kruis vrijwilligers druk in de weer.

Via de sluis bij het IJsbaanpad werd gevaren over de Schinkel, de Kostverlorenvaart richting het IJ waar we de vele nieuwbouw langs de kant konden bewonderen. De deelnemers genoten van Amsterdam vanaf het water; bruggen gingen voor ons open en op het IJ voeren we langs een enorm cruiseschip dat daar lag afgemeerd.

Binnen was het erg gezellig met koffie met gebak, een drankje, een heerlijke lunch met soep, brood en kroket.

Na de lunch was het tijd voor de tombola. Hiervoor waren prachtige prijzen ingezameld die door zeer veel Badhoevedorpse winkeliers belangeloos beschikbaar waren gesteld. Veel deelnemers gingen met een prijs naar huis. Alle gasten ontvingen in ieder geval een mooi rood plantje voor ze weer naar huis terugkeerden.

Rond 16.00 uur werd het Amsterdamse Bos weer bereikt en werden de deelnemers weer naar huis gebracht. Moe maar zeer voldaan. Het was weer een bijzondere dag!

 

foto Henk Biemond

foto Henk Biemond