Een buurt barstensvol kunst, architectuur en cultuur

Op excursie in de Dudokbuurt, Geuzenveld

Zaterdag 23 maart: rondwandeling langs 60 jaar kunst en architectuur met toelichting op locatie. 11:00-14:00 uur, inloop 10:30 uur. Startlocatie: BuurtEntree, Goeman Borgesiusstraat 72. Entree gratis. Aanmelden: nieuwwestopen@nieuwwestexpress.nlwww.nwopen.nl

De Dudokbuurt in de wijk Geuzenveld, op een paar honderd vierkante meter aan de rand van de stad, is rijk aan kunst en cultuur, fysiek en qua culturele diversiteit. Een volgende in de unieke en populaire reeks buurttours die Nieuw-West Open organiseert, tgv het 60-jarige bestaan van de Westelijke Tuinsteden.

Programma
Om 10:30 uur ontvangst met koffie/thee in de BuurtEntree van Stadgenoot aan de Goeman Borgesiusstraat 72. In de hal van de tegenoverliggende Goeman Borgesiusschool krjigen we vervolgens toelichting van adjunct directeur Carl Zloch over de school, de cultuurprojecten, en het wederopbouwkunstwerk van Frieda Hunziker in de hal. Vervolgens lopen we naar het naastgelegen Mendez Da Costahof, waar ‘Aldo van Eyck kenner’ Paul Lappia vertelt over de Aldo van Eyck speelplaatsjes, ontworpen in de jaren ’50 , en waarom die als kunstwerken kunnen worden gezien. Verderop ligt een vernieuwde speelplaats, waar Paul aan heeft gewerkt. We lopen onder de mozaïekpoort bij het Lambertus Zijlplein door, gemaakt door ontwerpers Theo Haring en Irene Kopp i.s.m. de Goeman Borgesiusschool. Ook de architectuur krijgt aandacht, namelijk de Dudokhaken, in opdracht van Stadgenoot gerenoveerd door Van Schagen Architecten. Architect Arjan Gooijer zal een toelichting geven. En kunstenaar André Pielage vertelt over zijn kunstwerk ‘Het Lover voor Dudok’. Tot slot bekijken we een kunstwerk van Rob Birza in ‘de leuke buurt’. We eindigen met een hapje en drankje bij multicultureel centrum De Brug, met een toelichting van scheidend bestuursvoorzitter Cor van Drongelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.