Een avond over jeuk

Informatieve bijeenkomsten Caressa Dierenziekenhuis

SONY DSCDe warme winter belooft een parasietrijke zomer. En dat betekent: grote kans op teken en vlooien, op jeuk en allergische reacties. Caressa Dierenziekenhuis Amsterdam houdt op woensdag 23 juli een informatieavond over dit kriebelige onderwerp.

Shirley Brandeis

Een flink aantal tips rijker gingen de bezoekers van de informatieavond in mei naar huis. Tips om bepaalde ongemakken te voorkomen – want voorkomen is (zeker met vlooien) beter dan genezen – en tips over behandelingen. “In de zomermaanden is dit een veelvoorkomend en dus logisch onderwerp,” vertelt dierenarts Ischa Swartz. De oprichter en eigenaar van Dierenziekenhuis Caressa, dat vestigingen heeft in Amsterdam, Haarlem en Utrecht, vindt naast het behandelen van dieren het informeren van hun bazen net zo belangrijk. De deskundigheid die bij Caressa in tien jaar tijd is opgebouwd, wordt dan ook graag gedeeld tijdens de informatieavonden. Swartz: “Er zijn nog veel dingen die mensen niet weten als het over jeuk en allergie gaat. Bijvoorbeeld dat 95 procent van de huidproblemen bij honden en katten een allergische reactie is. Dát en meer, waaronder vooral oorzaken en oplossingen, wordt allemaal besproken tijdens de avond.”

Onder andere de verschillende soorten allergieën zoals atopie (een allergie voor boompollen en huisstofmijt), de diverse behandelmogelijkheden en het voorkomen van vlooien staan prominent tijdens de lezing. Swartz over dit laatste: “Mensen hebben soms geen idee wat het betekent om een vlooienplaag tegen te gaan. Daar ben je niet met één spuitbus vanaf.”

Een leerzame avond zal het worden, geen belerende. “Ik wil mensen uitleggen wat allemaal mogelijk is en fabels wegnemen. Zo denken velen dat vlooien overspringen van het ene naar het andere dier. Dat is niet zo.” Lachend: “Als ik in een goed restaurant zit te eten, ga ik toch ook niet tijdens de maaltijd naar een ander restaurant!” Hoe dat dan wel gaat en al het andere legt de dierenarts graag uit op woensdag 23 juli. Vragen stellen kan uiteraard ook. U vindt het Dierenziekenhuis aan de Leuvenstraat 12.

SONY DSCTel.: 020 – 408 1 408 (24 uur per dag)

Mail: amsterdam@dierenziekenhuizen.nl

Website: www.dierenziekenhuizen.nl

Facebook: Caressa Dierenziekenhuizen

Twitter: @CaressaNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.