Echtpaar van der Meij – Fransz vierde 60-jarig huwelijk

Burgemeester feliciteerde diamanten Alexander en Alexandra

Badhoevedorp. Bloemen en felicitaties namens de gemeente Haarlemmermeer waren er vorige week voor de heer en mevrouw van der Meij-Fransz. Burgemeester Onno Hoes kwam naar Badhoevedorp om ze geluk te wensen met hun 60-jarig huwelijk. Dat was niet exact op de trouwdag zelf, die viel op zondag 15 juli. Maar iets meer dan een week later was de burgemeester vanzelfsprekend ook hartelijk welkom!

 

Hoog bezoek voor Alexander en Alexandra van de Meij-Fransz, vanwege hun diamanten huwelijk. (Foto: Peter Vreeswijk)

Alexander van der Meij, geboren op 29 augustus 1930 in Alkmaar, en Alexandra Fransz, geboren 14 mei 1933 te Soerabaya, ontmoetten elkaar op een gezamenlijk feest van vrienden. Dat was in het najaar van 1956 in Den Haag. Eén van de vrienden organiseerde het feestje in de flat van zijn ouders die op vakantie waren met als gasten vier jongens en vier meisjes. Het is leuk om te vermelden dat er uiteindelijk uit dit gezelschap drie huwelijken zijn ontstaan.

Alexander en Alexandra gingen op huwelijksreis in een auto, die inmiddels als een collector’s item mag worden beschouwd, namelijk de in die tijd zeer populaire ‘eend’. Deze eend deed zijn werk prima  en bracht ze waarheen ze wilden. Onder andere naar het Belgische Luik. Ze herinneren zich een hotelovernachting in die stad met tumult. Er werd namelijk ’s avonds laat ineens hard op de deur gebonkt door de hotelmanager, of een medewerker, met de vraag of ze onmiddellijk de paspoorten konden laten zien. Ze dachten dat mevrouw minderjarig was, zo jong zag ze eruit. Maar ze was al 25 jaar.

Beiden hebben, voordat ze naar Badhoevedorp kwamen, in verschillende plaatsen gewoond. Hij in Naarden, Amsterdam en Delft, zij in Zeist en Den Haag. En vervolgens samen nog in Rijswijk en Leiderdorp. Alexander was scheikundig ingenieur en  werkte van 1950 tot 1961 bij de NEM. Daarna trad hij in dienst bij Shell, waar hij bleef tot 1971. Vervolgens werkte hij in Amsterdam bij de HTS, totdat hij werd gepensioneerd. Alexandra was opgeleid tot onderwijs en stond van 1956 tot 1959 voor de klas. Daarna heeft zij nog 40 jaar lesgegeven in gym, dans en yoga.

Het echtpaar kreeg twee kinderen. Zij zijn grootouders van twee kleinkinderen.

Van harte gefeliciteerd met dit diamanten huwelijk, ook namens  Westerpost