Echtpaar Tilleman viert diamanten bruiloft

Badhoevedorp. In de gemeente Haarlemmermeer vallen er gelukkig veel langdurige huwelijken te vieren, want vorige week ging er alweer vertegenwoordiger van het gemeentebestuur op bezoek bij een jubilerend bruidspaar. Deze keer was het wethouder Marjolein Steffens-van de Water die als locoburgemeester de ambtsketen droeg. Zij kwam om het bruidspaar Tilleman-Lemmers te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Op woensdag 4 juli ontving het jubilerende echtpaar uit handen van Marjolein Steffens namens de gemeente een fraai boeket bloemen.

Geboren en getogen Haarlemmermeerders zijn de heer en mevrouw Tilleman niet. Gijsbertus Bernardus Carolus Tilleman werd geboren in Nijmegen, op 4 november 1933. Zijn echtgenote, mevrouw Wilhelmina Lamberdina Lemmers, komt ook uit Nijmegen. Zij zag daar het levenslicht op 29 november 1932. Beiden groeiden op in kleine dorpjes in de omgeving van Nijmegen en hun levenspaden kruisten elkaar bij de padvinderij. Daar sloeg ook dé vonk over en in 1958 zeiden ze ‘ja’ en gingen ze verder als het echtpaar Tilleman-Lemmers.

De heer Tilleman werkte bij Fokker, en dat betekende in de eerste tijd flink heen en weer reizen. In zijn geval liefst twee jaar. Maar gelukkig kwamen er voor werknemers van Fokker woningen in de directe omgeving van Schiphol beschikbaar. Zo kwamen hij en zijn vrouw terecht in Hoofddorp, een eerste kennismaking met wonen in de Haarlemmermeerpolder. Uiteindelijk zijn zij verhuisd naar Badhoevedorp, waar ze nu tot grote tevredenheid al meer dan 40 jaar wonen. Mevrouw Tilleman volgde in Den Haag een opleiding tot bibliothecaris en werkte onder andere bij de ANWB.

Ze kregen een zoon en een dochter en zijn nu grootouders van vier kleinkinderen. Eén van hen slaagde onlangs voor haar vwo-examen.