€ 200.000 extra voor straattoezicht in West

PvdA West maakt 200.000 euro extra vrij voor straattoezicht in West. PvdA West diende samen met de VVD een amendement in tijdens de begrotingsbehandeling in de deelraad en zorgde zo voor een aanzienlijke verhoging van veiligheid in het stadsdeel. Dit extra budget moet vooral ten goede komen aan het bestrijden van overlast door criminele jongerengroepen en aan extra toezicht op straat in de donkere maanden.
In 2014 moeten alle criminele jongerengroepen in West geheel verdwenen zijn. Dit kan nu door het extra geld in te zetten voor buurtveiligheidsteams en straattoezicht. Een groot deel van de extra gelden zal worden besteed aan het Buurt Praktijkteam, dat de overlast op pleinen moet stoppen en moet voorkomen dat jongeren verder afglijden in de criminaliteit. De eerste ervaringen met het Buurt Praktijkteam in de Mercatorbuurt zijn zeer positief. Extra toezicht in de donkere maanden kan in met name winkelstraten bijdragen aan de objectieve veiligheid, maar draagt ook bij aan de veiligheidsbeleving in een wijk.

Verder kreeg PvdA West de toezegging van het stadsdeel dat de motie van de PvdA “herkenbare kleding” onderzocht zou worden, wat betekent dat de handhavers en toezichthouders op straat voortaan opvallende werkkleding aanhebben, zodat de bewoners letterlijk in één oogopslag weten bij wie ze terecht kunnen. Deze herkenbaarheid kan bijdragen aan het gevoel van veiligheid en bovendien stimuleert het bewoners om eerder naar de toezichthouders toe te stappen om ergens melding van te maken. Een derde motie van de PvdA op het gebied van veiligheid werd unaniem door de deelraad aangenomen. De motie had betrekking op het vergroten van de mogelijkheden van anoniem melden van misdaad en overlast. Het stadsdeel zal in overleg met de politie bekijken welke mogelijkheden er zijn om de meldingsbereidheid onder bewoners te vergroten en de bewoners bekender te maken met anoniem melden via het landelijk nummer 0800-7000.
Toezicht op straat is cruciaal bij de aanpak van overlast en criminaliteit en levert een essentiële bijdrage aan het waarborgen van de veiligheid. PvdA fractievoorzitter Erik de Groot: ‘Helaas komt ernstige overlast en criminaliteit regelmatig voor in stadsdeel West. De PvdA wil zich volledig inzetten om deze overlast  te bestrijden. Met de extra gelden voor toezicht willen wij onze bewoners en ondernemers steunen, die zich niet veilig voelen in de straat of op het werk. PvdA West heeft deze signalen van bewoners altijd serieus genomen.’ Het amendement ten aanzien van de veiligheidsmaatregelen in West betekent de grootste verschuiving in deze begroting voor 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.